Камелия Тодорова: Искам да работя като хигиенистка в МК

05.02.2010 09:40 | Видян 8345 пъти | Гласували 1

Камелия Тодорова: Искам да работя като хигиенистка в МК

"Искам да работя като хигиенистка в Министерството на културата", заяви известната джаз певица Камелия Тодорова по бТВ.

"Ако стана хигиенист, това ще бъде най-красивото министерство, но аз не търся просто заплата на всяка цена," каза известната изпълнителка. "Смятам, че трябва да има контрол и регулация на нашия пазар в областта на поп, рок и джаз музиката. Този бизнес е частен, но той не може да просъществува без помощта на държавата, каза Тодорова. Ние като културни дейци сме под шапката на Министерството на културата, но то никога не е имало бюджет и програми за нашето изкуство", добави тя. "Съкратиха се центровете по изкуствата в МК и това ни лиши от всякакъв шанс, защото поне преди можехме да се състезаваме по проекти, въпреки че нямаше специални проекти за нашето изкуство", каза певицата.

"Много унизително е да се търси как си плащаме данъците", заяви Тодорова. Според нея нищо не ги освобождава от плащането на данъци, но би трябвало да има регулация на свободния пазар, въпреки че според нея такъв пазар няма у нас. Тя смята, че трябва да се направи нещо съвместно с МК ако то приеме, че музикантите са част от неговите задачи. Камелия Тодорова не е съгласна в Новогодишната нощ на сцената на площада да се канят само чужди звезди, а за родните да няма място.

По ефира също, според нея, трябва да звучи повече българска музика. Тя не приема регулацията от едно време от около 20% чужда музика и 80% - българска, но сега съотношението, по думите й, е точно обратното. Един проект за изпълнителя е като раждане на бебе, но сега проблемът е, че не може да се зачене, каза Тодорова. „Аз не съм дошла да се моля за работа и държавна заплата, искам да ни чуят и да проведат диалог с нас“, заяви Камелия Тодорова. Тя е опитала да се срещне с министъра на културата Вежди Рашидов, но засега това не се случва.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !