Ирина Сарачинова: Васил Божков е изключителен!

01.03.2010 10:23 | Видян 37324 пъти | Гласували 4

Ирина Сарачинова: Васил Божков е изключителен!

Ирина Сарачинова е водеща на новата рубрика в Станция Нова Най-добрата майка. Дълги години е работила в пиар отдела на най-богатия българин Васил Божков.

Много хора Ви знаят като пиарката на Васил Божков. Това помага ли Ви или Ви пречи?

От една година имам собствена практика като life coach* и това, че съм работила като корпоративен пиар няма много общо с настоящите ми занимания. В този смисъл, не мога да кажа, че предходната ми професия ми помага или пречи. Като дългогодишен пиар на Нове Холдинг успях да създам контакти с наистина качествени хора. Добрите приятелства винаги са нещо хубаво.
Вие сте работили дълги години с г-н Божков. Разкажете по-подробно що за човек е, какъв е животът му, семейството му, приятелите му...
За мен той е изключителен в много отношения – ум, харизма, бизнес нюх, истински дарител – умее да дава на хора в нужда без много шум и очакване на благодарност, често пъти дори анонимно.

Защо се насочихте към телевизията и защо решихте да водите женско предаване?

Не съм имала амбиции да се реализирам като медийно лице. Просто една сутрин продуцентите от Междинна станция, с които се познаваме отдавна, ми се обадиха. Казаха ми, че започват ново предаване и са се сетили за мен. Струвало им се, че темпераментът ми, визията ми и въобще същността ми биха прилегнали на темата. Бях наистина изненадана, че избраха точно мен – кандидатката с най-малък да не кажа нулев медиен опит. Без много да се замислям просто „се хвърлих” с цялото си сърце в това ново поприще. Предаването Най-добрата майка не е женско предаване в онзи смисъл, който влагат повечето хора. То е специално изживяване за майката, за децата, които й организират това публично признание и не на последно място за зрителите. Често казвам, че това даже е кауза – защото едно простичко, но дълго чакано : „Мамо, обичам те”, може да излекува рани, да осмисли редица жертви, да направи щастлива жената, посветила се на вашето щастие.

Разкажете повече за семейството Ви... Имате две деца... Трудно ли е да бъдете най-добрата майка?

Да, щастливо омъжена съм и имам две прекрасни  деца – Спас на 3 години и Верджиния на 1 година. Противно на старата поговорка „Майка не се става лесно”, ще ви отговоря, че за мен да бъдеш майка е нещо напълно естествено. То е заложено от природата в нас. Прекалено много се пише за това колко е трудно в днешно време да си родител, как работещите популярни хора се подлагат на „лишения” по отношение на социалните си контакти, колко жертвоготовност се изисква... Титлата Най-добра майка се дава единствено от децата. Времето ще покаже дали съм я заслужила.

Какви изненади сте подготвили в предаването? Кои звезди ще гостуват и от кои сте останали с най-добри впечатления досега?

Замисълът на предаването не е да представя само майките на знаменитостите или известните майки. Изживяването може да бъде подарено на всяка. Достатъчно е вече порасналото й дете, съпругът й или някой друг роднина да ни пише на maika@stancianova.com и екипът ни ще се свърже с тях и ще организира останалото. Ако трябва да назова някой поименно ще спомена Димитър Ходжев - Крика , който заедно със своята сестра поканиха майка си Стефанка Ходжева в студиото. Беше ми трудно да сдържа сълзите си... Толкова истински и неподправени хора!

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !