„Балканика мюзик телевижън” събира елита на балканския музикален шоубизнес в София

08.12.2009 12:40 | Видян 12490 пъти

„Балканика мюзик телевижън” събира елита на балканския музикален шоубизнес в София

Българската музикална телевизия „Балканика мюзик телевижън ” ще организира и проведе първите в историята на Балканския полуостров „БАЛКАНСКИ МУЗИКАЛНИ НАГРАДИ”. Това съобщи изпълнителният директор на медията Камен Воденичаров на официалното представяне на амбициозния музикален проект, което се проведе вчера, 07.12.2009 г. /понеделник/ в новооткрития клуб „Night Flight” в сърцето на София.

Събитието беше уважено от многобройни гости, сред които изтъкнати представители на българския шоубизнес, представители на посолства на балканските страни и др.

В специално официално писмо министърът на външните работи  Румяна Желева приветства инициативата на „Балканика мюзик телевижън”. Ето какво смята тя за „Балканските музикални награди”:

„Като истински почитател на балканската музика, аз искрено се радвам, че най-после имаме възможност да се насладим на нашата обща музикална култура на Балканите, обединена върху една съвместна платформа. Музиката винаги е била много важна част от балканската култура и идентичност.Тя служи като инструмент за сприятеляване, разбирателство и хармония между народите с различно минало. Затова този проект за обединена, преминаваща държавните граници платформа за музикална изява на Балканите е представителна за европейската култура на нашия регион.”

В специално видеообръщение, своята подкрепа и ангажимент към „Балканските музикални награди” изказаха и едни от най-значимите дейци на балканската музика.  Те са част от новосформирната „БАЛКАНСКА МУЗИКАЛНА АКАДЕМИЯ”, която ще номинира песните-финалисти в раздел „Песен на Балканите” за съответната държава.

За да подкрепят значимия медународен проект, в София пристигнаха и част от най-известните музиканти от различни балкански държави. Сред тях бяха националните представители на Евровизия- Каролина Гочева от Македония и Ребека Дремел от Словения, група „Луна” от Сърбия, босненецът Армин Музафери и DJ Pantelis от Гърция. Всички те, заедно с българските им колеги – Мария Илиева, Тони Стораро, Емануела, Крум и Теодора, успяха да загатнат за предстоящото грандиозно музикално шоу, което очаква Балканите през пролетта на следващата година.  

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !