Катя Дунева ще язди в Атина

07.12.2009 12:40 | Видян 6001 пъти

Катя Дунева ще язди в Атина

Катя Дунева  ще вземе участие в меджународния турнир по конен спорт в Атина (Гърция), известен още като „Christmas SHOW”, който ще се проведе от 10 до 13 декември 2009г, събирайки на едно място повече от 100 професионални състезатели.
В турнира традиционно участват едни от най елитните ездачи и коне в Европа. Като фаворити са сочени представителите на Англия, Франция и Германия.

Катя ще се състезава за първи път на турнир от такъв ранг, което стана възможно благодарение на добрите й резултати през изтеклата година и на расовия кон Cat Walk, който има класен холандски произход и  капацитет да преодолява препятствия с голяма височина и трудност. Дунева ще скача три паркура в трите дни на турнира с височина 1.35 м.
Условията за тренировки, в които българската състезателка се подготвя и материалната база с която разполага не са на високо ниво, но въпреки това има шансове за добро класиране. Последната година, Катя е подела инициатива по реновиране на основната спортна база в София в кв. Красно село и подобряване условията за тренировки. До този момент, благодарение на хора с отношение към конния спорт  е успяла да получи съдействие за частични подобрения. Самата конна база разполага с достатъчно големи помещения за конете и тренировъчен плац, също и единствения в България голям закрит манеж, в който се провеждат състезанията от Зимната лига, но за съжаление настилката не е добра.
Дунева е в отлична форма, както и конят й с когото се сработват вече повече от 5 месеца и се надява на добро класиране на състезанието в Гърция.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !