Деси Тенекеджиева и Калин Вельов дегустират аржентинско телешко

03.12.2009 14:40 | Видян 6650 пъти | Гласували 1

Деси Тенекеджиева и Калин Вельов дегустират аржентинско телешко

Автентичен „асадо” стек – от аржентинско телешко и приготвен по традиционна южноамериканска технология на скара – за първи път се предлага и у нас. Любопитните вече могат да опитат деликатеса в едноименния ресторант, който отвори врати снощи в столичния кв. Лозенец.

ВИП гостите на партито първи дегустираха прословутите специалитети на аржентинската кухня - Ентракот, Рибай стек, Емпанадес, Матамбре и Чоризо. Пред тях бе разкрита и тайната на уникалната „асадо” рецепта – използване на скара с множество въздушни шкафове, които регулират температурата. Традиционната аржентинска техника повелява месото да се приготвя върху открит огън или грил, без да се маринова предварително. Единствената подготовка е осоляването преди или по време на печене, а майсторството е в контролирането на огъня. Това позволява и максимално запазване на полезните свойства на храната.
Сред гостите на откриването присъстваха видни столични бизнесмени, представители на медиите и светски личности – Евтим Милошев, Ана Мария Тонкова, Калин Вельов, Криста и Боян, Деси Тенекеджиева и мн. др. Те опитаха телешките специалитети, емпанадеси, салати, бургери, алфахорес и аржентински сладолед, атрактивно представени от Живко Иванов, главен готвач на ASADO. Той представи професионални подробности относно степените на изпичане на месото, особеностите при консумация на телешко, както и какви са подходящите вина и гарнитури.

„ASADО е място за любителите на телешки стек и други месни деликатеси. Статистиката показва, че все повече българи избират телешкото месо заради неговите здравословни хранителни качества. Време беше и в София да се появи място, където да му се насладят в уютна атмосфера и не на последно място - сред приятели”, сподели Милан Миланов, домакин на събитието и собственик на ресторанта. „Вярвамe, че българите наистина заслужават и могат да оценят неповторимото ”асадо” преживяване и затова сме се постарали да го направим достъпно за тях”, допълни той.

Освен телешки стекове, ресторант ASADO предлага и прочутите аржентински специалитети – Емпанадес, Чоризо и Матамбре, както и съвършения аржентински десерт от бисквити и шоколад – Алфахорес. Най-запалените любители на стековете пък ще могат да се възползват от уникалната възможност да видят и изберат предварително месото, което ще консумират - в „суров вид”.
Допълнение към широката гама от специалитети е богатият лист с аржентински вина, които подчертават вкусовите качества на храната. Друг бонус за посетителите е специалната винена клиентска карта. На нея всеки гост ще може да отбелязва вида вино, който е консумирал, като по този начин ще разполага със собствено досие, от което може да се възползва при всяко следващо гостуване в ресторанта.

Ресторант ASADO има 90 места, които са разположени в различни тематични сепарета. Дизайнът на интериора е дело на Росен Марковски. Столовете и стените са покрити с дамаска от телешка кожа. Съчетанието на тъмно дърво, красиви полилеи и пламтяща камина допринасят за цялостния уют и комфорт и предразполагат посетителите към изживяването на приятна и тиха вечер, изпълнена с кулинарни приключения.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Пияни войници, хванати да правят секс...

Двама пияни войници бяха хванати да правят секс в...

Гимназисти от общ. Велинград се...

Учениците от СУ Методий Драгинов, с. Драгиново (община...

Няма коментари към тази новина !