Избраха сценаристи на “Комиците”

25.02.2008 09:40 | Видян 8438 пъти | Гласували 4

Избраха сценаристи на “Комиците”

Вече приключи конкурсът за сценаристи, организиран от предаването “Комиците” по БиТиВи. На кастинга в София се явиха над 600 кандидати, а онлайн участваха още 1200 човека от различни градове на България. От чужбина по задачите, дадени от главния сценарист на предаването Емил Марков писаха още около 50 човека. Всички те трябваше да се справят с три различни предизвикателства – монолог, скеч и свободен текст за актьорите Любомир Нейков, Христо Гърбов, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов, Ненчо Илчев и Петьо Петков – Шайбата. В рамките на два часа кандидатите създаваха нови образи за “Комиците” и обличаха чувството си за хумор в различни ситуации и конфликти.
Най-добрите текстове от конкурса ще бъдат поставени на сцената на “Комиците”, а техните автори ще получат предложение за работа. Румен Димитров, сценарист на предаването сподели, че е приятно очарован от факта, че повечето от кандидатите, с които той е успял да разговаря са хора с хуманитарно образование и предишен опит и очаква високо качество на създадените от тях монолози и скечове.
Интересен кандидат, пожелал да остане анонимен, се включи в конкурса не за да пише по зададените теми, а поради факта, че е загубил бас и по уговорка с приятелите си е трявало да се яви. Имаше и авторски дуети, които заедно пишеха по една тема, както и кандидати, от други забавни предавания. Възрастовата граница превиши 60 години. Явиха се повече мъже и много по-малко жени.

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !