Kонфликт между Коцето, Райна и Преслава

28.10.2009 18:00 | Видян 26240 пъти | Гласували 4

Kонфликт между Коцето, Райна и Преслава

Поредният скандал в попфолка се развихри миналата седмица като този път ябълката на раздора е една песен, а замесени са Райна, Константин и Преслава, пише сп. Нов фолк.

Всичко започна с признание на Райна в нейния фейсбук миналия вторник. Там тя сподели огорчението си, че записаното от Константин и Преслава второ дуетно парче всъщност е песента, която двамата с Коцето отдавна са планирали като свой пети дует. „Изведнъж се оказа, че на мое място пее друга, а аз последна разбирам…”, написа Райна. В интервю за радио Сигнал +  Райна замеси и продуцентите си от фирма „Пайнер”. „В България често сме свидетели как се присвояват чужди песни и се намират хора, които се подписват като автори на съответното парче. Много често така се минава метър, но когато песните са хитови и се издават от големи музикални компании, има голям риск. Специално те двамата (Преслава и Константин) явно са готови да поемат този риск. Не знам, може би някой се е разписал като автор на песента, но определено нямат авторски права, защото ние три години така и не можахме да ги получим”, каза Райна.
Късно в петък от музикалната компания публикуваха свое становище. "Ясно и категорично заявяваме, че всички продукти, издавани от музикална компания "Пайнер", отговарят на изискванията на актуалното законодателство в България. Дори фактът, че самата Райна е чакала за "своята" дуетна песен 3 години и в крайна сметка така и не я е записала, заради неуредените й права, е показателен за нашите изисквания към всеки музикален продукт. В този смисъл намеците на певицата са неоснователни, прибързани и са плод на повишена емоционалност в конкретния момент" - пишат от компанията.
Константин и Преслава също излязоха с позиции пред сп. Нов фолк.
"В момента с Райна не сме в супер добри отношения. Аз, по една или друга причина, съм решил, че повече с нея няма да правя дуети. Истината е, че тази песен беше предвидена за мен още от самото начало. Бях решил сам да я правя – даде ми я преди няколко години една арабка, която се казва Жана Шараф и искаше да й я изпея на сватбата. Дадох я на Пламен Велинов да я преработи, но не се получи кой знае какъв резултат, така че песента си остана във времето. Може да сме говорили за дует с Райна, когато сме слушали песента, защото тя е дуетна, но още в началото, когато й я пуснах, й казах, че си е за мен. След като не намерихме правата, си остана просто една красива песен, която да си слушам в колата. Както казах, с Райна няма да правя дует – тя с кого иска да я направи? Да, това е моята песен, но ако ми я беше поискала, щях да й я дам. Аз реших, че тази песен трябва да бъде лансирана и изпята по красив начин – и смятам, че го направихме с Преслава. Мисля, че като един естет Райна би трябвало да се зарадва ако й прозвучи добре песента, а не да прави скандали, защото това не говори хубаво за нея" - казва Константин. "Мъчно ми става, когато разбера, че Райна страда, че е намръщена, че тези хубави големи очи са просълзени… А като я видя по телевизията щастлива, когато танцува, се радвам и аз, пращам SMS-и... Просто всичко най-най-най-хубаво й пожелавам" - добавя той.

Преслава от своя страна твърди, че не е знаела изобщо, че Райна иска тази песен. "Коце ми предложи да направим в дует, аз се съгласих – оттам нататък за недоразуменията помежду им трябва да се разберат те двамата, защото аз не знам за какво става въпрос, далеч съм от техните отношения. Нямам нищо общо с Коце. Приказките, че сме заедно, са пълни глупости – ние сме просто колеги и приятели. Неприятно ми е, че се получава такава ситуация, защото аз много харесвам Райна – и тя го знае. Ако каже в момента, че иска да си направи песента с Коце, ако двамата го решат, аз директно се отдръпвам. Няма значение, че песента ми харесва – не искам да има никой сърдит. Все пак аз съм поканена за този дует от него, така че ако той реши да го направи с Райна, или с който и да е друг, аз нямам нищо против. Песни има за всички" - казва Преслава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

29 млн. от хазната за клана на министър

28 590 170 млн. лв. са усвоили фирмите на бащата на...

Кали напусна Пайнер

Кали отключи хашимото, призна самата тя в онлайн варианта...

Няма коментари към тази новина !