Дани Милев и Веско Пантелеев- Ешкенази в съвместен творчески проект

01.10.2009 17:45 | Видян 5022 пъти

Дани Милев и Веско Пантелеев- Ешкенази в съвместен творчески проект

Три признати музикални таланта обединяват сили в името на красивата музика. В основата на всичко стои Дани Милев, чиято е идеята за нежната балада. Той отправил покана към световнопризнатия наш цигулар Веско Пантелеев- Ешкенази да направят нещо заедно, която Веско приел с удоволствие. Така двама талантливи композитори творят заедно макар и през хиляди километри разстояние. Цигуларят много рядко има възможност да бъде в България заради ангажиментите си по света. Той е записал своята партия в Холандия, а смесването е станало в България.

За аранжимента на общата си творба Милев и Ешкенази са привлекли още един сериозен творец и порфесионалист – Ачо Заберски.  Текстът на песента е дело на Владо Михайлов (екс- Сафо) , добър приятел и колега на Милев. Той признава, че чувайки музиката буквално за минути в главата му започнали да се  раждат и думите. Озаглавил е песента „Заведи ме там” .

На 16 октомври в Зала 1 на НДК ще се състои концерт в памет на великия Павароти. След впечатляващия  успех на първото издание  през 2008г., организаторката Христина Ангелакова реши да превърне музикалното събитие в традиция. Именно на сцената на НДК ще се състои и премиерата на „Заведи ме там”.

Песента обещава да е от приятните изненади в музикалното ни пространство, още повече след репликата на Ачо Заберски към Дани и Веско „Става още по-хубава отколкото сте я измислили”.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !