Над 40 млади музикални таланти в първата по рода си школа в София – Voice Academy

30.09.2009 16:40 | Видян 4290 пъти | Гласували 2

Над 40 млади музикални таланти в първата по рода си школа в София – Voice Academy

Уникална музикална школа за млади таланти, която предлага комплексно вокално, танцово и сценично обучение отваря врати в столичния квартал Симеоново. Voice Academy има амбициозната задача да развива способностите на младите изпълнители и да ги подготвя за българската и световната сцена не само като певци, но и като завършени артисти.  Академията приема само 45 ученици в четири възрастови категории – от 3 до 6 години, от 7 до 11 години, от 12 до 16 години и над 16 години. Развитието на талантите ще се следи от опитни преподаватели и популярни български изпълнители, партньори на школата. Най-добрите сред възпитаниците на Voice Academy ще получат шанс да бъдат продуцирани, а най-талантливите деца от всяка от четирите възрастови групи ще се борят за получаването на годишна стипендия.

Освен професионално вокално обучение на тийнейджъри, академията предлага и грижа за най-малките. “Kъщата за музика и игри” на Voice Academy представя модерни решения за гледане и възпитаване на деца от 18 месеца до 11 години. Системата на преподаване е изградена въз основа на новаторски разбирания и съответстващите им методи за развитие на деца в артистична среда. Основната й цел е да развива индивидуалните творчески заложби на всеки от малчуганите, чрез различни ролеви игри, приложни изкуства и активни спортни занимания.

“Създадохме Voice Academy, за да предложим на децата с музикална дарба комплексна подготовка за голямата сцена. Основната ни цел е да усъвършвенстваме тяхното вокално развитие във всички аспекти - самостоятелно, в ансамбъл, с микрофон, в студио и т.н., както и да подпомогнем създаването на собствен стил у всяко от тях. За да се превърнат в успешни изпълнители ние ще ги научим на цялостно сценично поведение включително танцови умения, хореография и сценично облекло”, споделя Петя Данкова, музикален директор на Voice Academy.  

За да станат част от семейството на Voice Academy всички кандидат-ученици преминават през специален кастинг, чрез който се определят децата с най-голям потенциал. Първото прослушване в търсене на таланти се състоя през юли 2009 г., а специален гост в журито беше известният певец и танцьор Орлин Павлов. Другите членове на комисията бяха наложилите се изпълнители и музикални педагози Петя Данкова, Камелия Данкова и Снежана Бахчеванова – преподаватели в школата. В края на октомври предстои втори кастинг, като този път талантите ще бъдат оценявани от Белослава.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Eмилова с бг лимон - гигант

Прочутата лечителка доктор Емилова се...

Принц Хари срещу принц Уилям -...

Отношенията между принца на Уелс и по-малкият му брат...

Няма коментари към тази новина !