Представиха българското гурме общество

12.02.2008 17:38 | Видян 3369 пъти

Представиха българското гурме общество

Днес в Гранд Хотел София, зала “Триадица 2”, се състоя официалното представяне на Българско гурме общество. На събитието бяха представени мисията, целите и символите на Българското гурме общество (БГО) от неговите основатели: Станислав Радославов, секретар на неправителствената организация и Таньо Шишков, неин председател и Най-добър сомелиер на България за 2006 година.

След официалната част беше направена презентация на съчетанието на избрана напитка и ястие от г-н Таньо Шишков и Главния готвач на Гранд Хотел София и председател на Евро-Ток България – Жоро Иванов. Една Гурме порция включваше: Папиот от домашна шунка от бут с горчичен сос; Яйце от пъдпъдък в маринована сьомга с червен хайвер; Пилешко филе балотин с пълнеж от гъби; Терина от печени зеленчуци; Десерт: Крем брюле с вкус на кафе; Напитки: чаша розе, минерална вода. През годината неправителствената организация ще организира дванадесет тематични събития, на които ще бъдат представени различни аспекти от световната Гурме култура – продукти и услуги, презентирани от най-добрите български и европейски специалисти в областта. Всяко едно събитие ще бъде разделено на две части – медиийно презентиране и вечерен коктейл, на който ще могат да присъстват само членове на обществото.

Основна цел, която си поставя обществото, е да реализира няколко общественозначими каузи. Една от тях се предвижда да бъде организиране на специализиран курс (семинар) за обучаващите се в сферата на туризма, хотелиерството и ресторантьорството. На него топ специалисти ще споделят своя професионален опит. Българското гурме общество е независима организация, чиято цел е да популяризира гурме културата в България. Нейните членове ще бъдат изявени личности в сферата на бизнеса, изкуството, културата, спорта и политиката. Те ще бъдат до 200 души в рамките на една календарна година. Членството няма да се заплаща. Конфиденциалността на членовете е гарантирана в случай, че те не искат да обявяват публично участието си в БГО.

 

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Няма коментари към тази новина !