Потурчихме се със сериали

03.09.2009 15:00 | Видян 8664 пъти | Гласували 7

Потурчихме се със сериали

Когато бях малък думата “потурчен” често се използваше за нещо загубено, забравено или изчезнало. Със или без новини на турски език по БНТ, която все по-малко хора гледат, потурчването от екрана е факт. Огромен процент от програмите на двата големи национални тв канала бТВ и Нова и особено на втория, както и на неговите дъщерни Диеми, са заети с турски сериали.

Нещо повече! Перла на бТВ втори месец е най-гледаното предаване в България изобщо според телеметричните данни, публикувани официално в сряда. И това не е само заради перфектното програмиране в т.нар. праймтайм. Сериалът просто е човешки, добър, лъскав, даже туристически примамлив. Не всички турски сериали обаче са такива.

А многотията им поражда усещането, познато на езика на комшиите като “байгън”. В най-общ превод на български искаме да кажем, че нищо прекалено не е супер. Все едно дали прекалено сладка баклава или прекомерно количество турска телевизия по българските канали.

Пък да оставим на страна, че всеки пети герой се казва я Доган, я с друго име на депутат от ДПС. Даже Инджи от Перла, както писа СЛАВА е Доган по моминско име. В бТВ умно са се сетили да не дразнят публиката и завоалират изговора като До’ан.

Добре, че Нова ни връща и то баш на знаменитата дата 9 септември своя тромав сериал Забранена любов.

автор: Борис Ангелов

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща...

Жената на Домусчиев с Хилари, обръща се "на ти" към нея:...

Българският филм Петя на моята Петя с...

Един от най-популярните български игрални филми за...

Няма коментари към тази новина !