ДА! Елен и торта Бароци в La Passione
13.03.2025 12:13 | Видян 90 пъти

La Passione e нов ресторант в сърцето на София, който от уикенда вече е и с градина. Иначе е в подземие на хубава стара градска къща до Попа. С малка декорация то е превърнато в кътче от Италия. Най-много от нея има в менюто. Защото оттам са и готвачите, които явно са и причината за името, което в превод означава Страст.
За да не рискуваме с телешко - известно е колко трудно го приготвят у нас, понеже не е качествен материалът, решихме да вземем нещо извън менюто, което келнерът препоръча, наред с калкана. А именно филе от елен. Направено с розова сърцевина, крехко и още по-добро от телешкото. Сервирано с гарнитура от картофено пюре с боднати мънички пресни картофи за разкош, със спанак, както и с две аспержи. Много добър избор.
Особено след италианската салата от менюто, която представлява добре избрани домати с фермерско биволско сирене. Наред с нея и задължителната капрезе, объщаме внимание на кулинарните експерименти като например микса от зелена салата, пресни ягоди, италианско сирене, ядки и прошуто.
За десерт пробвахме тортата Бароци. Тя не е шоколадова само по цвят. В нея си има парченца истински шоколад. Трудно се описва, най-добре е да се опита.
Понеже местата в четирите салончета и коридора помежду им не са твърде много, за вечеря е препоръчителна резервация, а за обед можете да разчитате и на специално приготвени неща - супа, пица и паста на деня.
Борис Ангелов


свързани новини
ДА! Абстрактно изкуство днес - не само бар, не само галерия, не само 1 етаж: One Gallery
НАЙ-НОВИ
Пет деца, които живеят без родители,...
Мария Силвестър и бригадата ще се изправят пред...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !