Екокампания стартира в 10 области

08.10.2024 15:09 | Видян 115 пъти

Екокампания стартира в 10 области

Нова екокампания под название "Природа? SOS!" стартира в 10 области на нашата страна - от София до морето. Тя е насочена към младите хора, като лично ще ангажира над 12 500 от тях, и цели да ги накара лично да се включат в инициативи за защита на природата и възраждането й там, където на нея е посегнала човешката ръка.

Проектът е на Сдружение Победа сега по програма на Министерството на младежта и спорта. Освен национална информационна кампания, тя предвижда още реално почистване на обекти, както и засаждането на близо 500 растения в районите, където ще се работи по нея: София, Софийска област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пловдив, Русе, Велико Търново, Царево и Велинград.

Ориентирането основно към големи градове е важно заради все по-малката връзка на младите хора в най-урбанизираните зони с природата, така че идеята е да се насърчи този липсващ на много от тях контакт и да стане активен чрез различни атрактивни акции и чрез допълнителното ангажиране на известни личности с посланията на проекта.

Той се осъществява по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта (2023-2025). Проектът е с номер НПИМД-076-КО2-2024, договор № 25-00-13/16.09.2024 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ку-Ку Бенд забиват Нирвана в новия...

Великолепните музиканти от „Ку-Ку Бенд“ и очарователната...

Екокампания стартира в 10 области

Нова екокампания под название "Природа? SOS!"...

Няма коментари към тази новина !