Принцеса Даяна би била „ужасена“ от мисълта, че деца все още умират от мини: Хари

24.09.2024 14:28 | Видян 201 пъти

Принцеса Даяна би била „ужасена“ от мисълта, че деца все още умират от мини: Хари

Принц Хари разказва как принцеса Даяна би била „ужасена“ от мисълта, че деца все още умират от мини, докато оказва подкрепа на благотворителна организация, тясно свързана с майка му, предаде mirror.co.uk.

Херцогът на Съсекс, който отпразнува 40-ия си рожден ден на 15 септември, присъства на събитие в Ню Йорк, организирано от Halo Trust - благотворителна организация, която работи основно за разчистване на противопехотни мини и други взривни устройства, останали след конфликти.

Тръстът Halo става известен през 1997 г., след като майката на Хари, Даяна, преминава през действащо минно поле в Ангола, призовавайки за международна забрана.

И сега хуманитарната група заявява, че „безброй хиляди животи“ са били спасени, след като забраната е влязла в сила след посещението на Даяна. Хари и преди е разказвал, че е искал да продължи делото на майка си, което според него е било „недовършено“ поради нейната смърт.

А когато на събитието в Ню Йорк се споменава работата на Даяна, Хари казва: „Пренасянето на нейното наследство е отговорност, която приемам изключително сериозно.“

След това, обсъждайки собствения си живот след пътуването си до Ангола преди пет години, той разказа как много неща са се променили оттогава, като семейството му е напуснало Обединеното кралство и се е преместило в Съединените щати, където в момента живее в Калифорния, а той е станал баща за втори път.

„Много неща се промениха в живота ми и в света от 2019 г., когато я посетих за първи път“, каза Хари, съобщи People. „През тези пет години станах баща за втори път. И макар че не са нужни деца, за да имаш отношение към бъдещето на нашата планета, знам, че майка ми щеше да бъде ужасена, че нечии деца или внуци ще живеят в свят, който все още е заразен с мини.“

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Александра има човек до себе си:...

"С Александра сме официално разведени. В Инстаграм си...

Учените откриха „трето състояние“...

В научнофантастични филми като „Франкенщайн“ и...

Няма коментари към тази новина !