Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков - лице на Жана Жекова

08.02.2008 15:45 | Видян 32181 пъти | Гласували 6

Дъщерята на Аня Пенчева и Сашо Диков - лице на Жана Жекова

Петя Дикова представя новата колекция на най-популярната българска дизайнерка.Бюститета от кожа на питон, съчетани с поли от естествена коприна 0 превръщат тоалетите в уникати
Младата надежда на българския театър Петя Дикова e лице на колекцията “Пролет-лято`2008” на Жана Жекова. Най-титулуваната българска дизайнерка създаде уникална серия рокли и тоалети под името „Палитрата на океана” и отново вдигна високо стандарта в дамското облекло за официални случаи.
Колекцията избухва в дръзки морски цветове и ярки коралови нюанси. Тюркоаз, аметист, аквамарин, топаз, рубин и всички отблясъци на диаманта се гонят по вълни от ефирни дантели, мият брегове от фатални кожи и превръщат всяка жена в дъщеря на Нептун. Излъгани, сетивата привикват към прохладната гама на тропическо море и изведнъж Слънцето заблестява върху следващия модел в огнено жълто и горещо червено. Ръчната изработка придава уникалност на всеки детайл.
За първи път в България Жана Жекова показва бюстиета от истинска кожа на питон в съчетание с поли от естествена коприна.
Корсетите винаги са били любима тема на Жана Жекова. Този път вдъхновението на дизайнерката заплита в неподражаема женствена дреха естествени кожи, закачливи пера, пищни цветя, перли и кристали. Люспи на тропически змии проблясват над ефирни поли, сякаш през библейския Рай крачи една модерна и много чувствена Ева, понесла с гордост женската си красота. Покорна, но непокорена.
Дори и в по-романтичните тоалети тази година личи една нова, неочаквана дързост. Очертани силуети, прозрачни материи, сексапилни цепки и деколтета – точно с това свързват  Жана Жекова верните й почитатели. Но сега чувствеността и съблазънта са подправени със сексапил и дръзко самочувствие, характерни за новите градски момичета.
Жана Жекова е оригинален интерпретатор и на най-аристократичната дреха в модата - дългата рокля. И тази година тя е вярна на любимия си изчистен силует, с много драперии, волани и бродерии, а надиплените поли-балони внасят известна  фриволност в колекцията й. Шифон, естествена коприна и релефни дантели – материите са класически, но в ярките и искрящи цветове на тропическо море, на залез над пустиня или изгрев край скалист бряг.
Колекцията ще бъде представена на 13 февруари в зала „Концертна” на Централния военен клуб.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

свързани новини

Дъщерята на Аня дебютира

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !