Да подкрепим плувеца Цанко Цанков с нов опит за световно величие

17.09.2024 16:35 | Видян 260 пъти

Да подкрепим плувеца Цанко Цанков с нов опит за световно величие

"Благодаря на всички българи, които ме подкрепиха на 6-ти септември, след финала на плувния маратон в река Дунав, при който успях да измина разстоянието от 108 километра и 250 метра.

Благодаря за писменото становище на главния съдия Стефан Георгиев, който удостовери, че плуването е преминало успешно и при спазване на всички правила. Той беше човекът, който през цялото време беше на лодката и ме наблюдаваше от самото начало до края.

Асоциацията по плуване в открити води отказа да одобри моето плуване, но въпреки това, постижението ми е резултат на труда и усилията, които положих през тези повече от 18 часа във водите на река Дунав.

Бяхме подложени на неимоверен натиск от страна на асоциацията по плуване в открити води, за да предоставим всички необходими документи и данни, в рамките на броени часове след финала на плувния маратон, въпреки че за това се изисква технологично време.

Екипът на лодката, с който предприехме това начинание са местни хора от района на град Видин. Те не са професионалисти в нашата сфера и за първи път бяха част от такова мащабно спортно събитие. Капитанът на лодката за първи път трябваше да сваля, подготвя и форматира данните от GPS системата на плавателния съд и не е експерт в тази област.

Аз знам много добреот къде идва този огромен натиск.

Със съжаление трябва да кажа, че в България има човек, който си служи с лъжи, манипулации и клевети, и прави всичко възможно, за да ми попречи по пътя към реализирането на моите цели. Подобни хора с нулев морал и етика, нямат място в спорта и никога не трябва да се занимават с обществена дейност.

Налице са обаче и техническите грешки, които допуснахме. Те се дължат на краткото време, което имахме за предварително проучване и организация на самото събитие.

Най-важната от тях е, че не получихме нужната информация за постижението на румънския състезател, който успешно е преминал разстоянието от 115,8 километра през 2021 година.

Респект и уважение към Bogdan Zurbagiu от Република Румъния за неговото невероятно постижение!

Поднасям своите извинения на ръководството на WOWSA и на световната плувна общност за прибързаните изказвания, които направиха от моя екип в еуфорията след края на маратона, че постижението ми е световен рекорд.

В тази връзка взехме следното решение:

Въпреки голямата умора и фактът, че не съм се възстановил от огромното натоварване, на 19.09 ще предприема второ плуване в река Дунав. Този път дистанцията, която ще измина ще бъде 120 километра. На борда на лодката ще има 3 независими GPS системи. След края на маратона отново ще изпратим данните за одобрение.

Надявам се този път асоциацията по плуване в открити води да докаже, че следва принципите на честност и прозрачност и да разсее съмненията за преднамереност.

Каним на борда на лодката всички журналисти и представители на медиите, които имат желание да наблюдават това плуване на живо.

Още веднъж благодаря на всички за подкрепата!", написа Цанко Цанков в своя Фейсбук профил.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Луда по тебе и на Сан Ремо: Ужас

"На големия музикален фестивал "Сан Ремо" също са големи...

Кристиано с прием в ADOR на InterConti

Посланичката на Италия, вляво на снимката, беше сред...

Няма коментари към тази новина !