Смешната причина, заради която олимпийците хапят медалите си със зъби

18.08.2024 08:12 | Видян 1142 пъти

Смешната причина, заради която олимпийците хапят медалите си със зъби

Голямото ядене на злато, сребро и бронз! В общи линии така може да се опишат всички снимки на спортисти, получили медали от Олимпийските игри 2024 г. Защото почти нямаше спортист, стъпил на почетната стълбичка, който да не захапе медала си със зъби.

Независимо какъв медал са получили, спортистите често позират с медали, захапани със зъби. Истината е, че го правят точно по тази причина - за да се получи по-интересна и емоционална снимка. Традицията започва преди много години, когато фотографите на спортно събитие помолили наградените да направят нещо по-интересно с медалите си, а не просто да се усмихват. Именно по тазич причина мнозина от олимпийците и в Париж направиха същото.

Всъщност това не е действие, което е чак толкова приятно или желано от спортистите. Но в името на атрактивната визия и доброто представяне те го правят. Все пак е доста престижно да можеш да си "отхапеш" от олимпийско злато, сребро или бронз.

КОГАТО ЗАХАПЕШ ЗЛАТО, МОЖЕШ ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ...

В миналото пиратите, които плячкосвали кораби в моретата, често използвали трика с дъвченето, за да се уверят, че монетите, които се изсипват от ковчежетата, са наистина златни. Особена характеристика на метала е неговата мекота. И когато монетите били от чисто злато, при захапване те се огъвали. Именно така мосрките крадци можели най-лесно да проверят дали прячката им си струва.

В захапването на олимпийските медали може да се открие и такава символика, но истината е, че...

ЗЛАТНИТЕ ОЛИМПИЙСКИ МЕДАЛИ НЕ СА ЗЛАТНИ

Всъщност чистото злато в златните олимпийски медали е само 6%. и това не важи само за Олимпийските игри през 2024 г. промяната започва много преди това, но до 1912 медалите наистина са били само от злато.

След тази година Международният олимпийски комитет въвежда ново правило. Оттогава във всеки златен медал, който тежи точно 529 грама, да има поне 6 грама чисто злато. От какво са останалите 523 грама? В олимпийската сплав вдъщност се добавя сребро и бронз. Като правилото е среброто да е с минимална чистота 92,5%.

Всеки медал, който спортистите са получили на Олимпийските игри в Париж 2024 е с диаметър 85 мм. В него има между 9,2 и 18 грама желязо от Айфеловата кула. Те са и с много особена форма - имат шестоъгълни, което кореспондира с територията на Франция, когато се изобразява върху карта.

Източник: ladyzone.bg

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Café del Mundo за първи път в България

Десетки концерти и хиляди посетители всяка година,...

Животът се нуждае от измислица, за да...

Един ден, когато е на девет години и живее в малък...

Няма коментари към тази новина !