Най-великият боксьор за всички времена безспорно остава Мохамед Али

30.07.2024 14:43 | Видян 561 пъти

Най-великият боксьор за всички времена безспорно остава Мохамед Али

В скорошна анкета на Slava.bg читателите ни бяха попитани кой е най-великият боксьор на всички времена.

С над 60% без спор на първо място бе поставен Касиус Клей, както е рожденото име на Мохамед Али. В кариерата си той има записани 61 битки с 56 победи, 37 от които с нокаут и 5 загуби.

На второ място нашите читатели наредиха другата голяма легенда в бокса, а именно Майк Тайсън, който е с 58 битки, 50 победи, 44 от които с нокаут и 6 загуби.

На трето място се класира щастливецът Джордж Форман с цели 81 битки! 76 победи, 68 от които с нокаут и 5 загуби. Той е обявен за един от 25-те най-велики боксьори на всички времена от списание Ring Magazine. Форман е и от малкото осмелили се да застанат лице в лице в един ринг с Мохамед Али и два пъти със страшилището по онова време Джо Фрейзър, даже побеждавайки и двата пъти последния от тях.

Четвъртото място е отредено за единствения някога побеждавал Флойд Мейуедър, а именно нашият съотечественик Серафим Тодоров.

За останалите опции няма нито един гласувал в запитването ни.

Редно да бъдат споменати, а те са:

1. Флойд Мейуедър, завършил кариерата си без нито една загуба освен тази от наш Серафим

2. Владимир Кличко, губейки последните си две битки в кариерата от новите боксови звезди от Англия Антъни Джошуа и пропилият се Тайсън Фюри

3. Шугар Рей Робинсън с внушителните 201 битки, 174 победи и 19 загуби, който също е известен и с приятелството си с българския кечист и промоутър в Щатите, родом от Разлог, Илия Елчинов, познат повече със сценичното име Луи Милър

4. Роки Марчиано, боксьорът, който служи като едно от вдъхновенията на Силвестър Сталоун за филма си Роки. Марчиано се пенсионира с 49 битки, 49 победи и нито една загуба.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

УЕФА Шампионска лига се завръща с нов...

„Ново начало“ – по този начин може да бъде определен...

Метрото ни е №2 в Европа: Bounce

Метрото в българската столица е най-второ място в...

Няма коментари към тази новина !