Сблъсък между крал Чарлз, кралица Камила и Сара Фъргюсън

19.07.2024 12:29 | Видян 546 пъти

Сблъсък между крал Чарлз, кралица Камила и Сара Фъргюсън

Фърги се оттегли от голяма изява в чужбина, позовавайки се на „сблъсък“ с крал Чарлз и кралица Камила, съобщи Mirror.

Херцогинята на Йорк, която е автор на няколко любовни романа, трябваше да се появи на литературен фестивал в Австралия по-късно тази година. Организаторите на Фестивала на фантастиката, който трябва да се проведе на 19 октомври в град Пърт, обаче разкриха, че Фърги "е решила да се оттегли от фестивала".

Те се обърнаха към Instagram, за да обявят съжалението на Фърги за отмяната и в изявление казаха, че това е така, защото тя не иска да „разсейва или отклонява вниманието по никакъв начин от обиколката на Негово Величество Краля в Австралия, която беше обявена наскоро. Беше потвърдиха от Бъкингамския дворец през уикенда, че Чарлз и Камила ще пътуват до Австралия и Самоа на кралска обиколка по-късно тази година.

Въпреки това организаторите казаха, че Фърги евентуално ще посети Пърт на 1 ноември и тогава ще проведе специален разговор и събитие за подписване на книги в австралийския град. Фърги не е работеща кралска особа, откакто се разведе с бившия си съпруг принц Андрю през 1996 г.

Тя изглеждаше напълно изхвърлена от кралското лоно, но през последните години изглежда беше добре дошла отново. На Коледа тя се присъедини към кралските особи в Сандрингам за годишната им разходка до църквата на коледната сутрин и присъства на възпоменателна служба за бившия крал Константин на Гърция в замъка Уиндзор през февруари. През март тя също беше сред няколко избрани членове на кралското семейство, които се присъединиха към крал Чарлз за годишната Великденска неделна служба в параклиса "Сейнт Джордж" в Уиндзор.

Пътуването на Чарлз и Камила до Австралия ще бъде първото им, откакто кралят се възкачи на трона през септември 2022 г. Австралия е едно от 14-те царства, където Чарлз е държавен глава. По време на пътуването обаче кралската двойка няма да посети Нова Зеландия поради продължаващото лечение на краля от рак.

Двойката ще предприеме обиколка на двете страни през октомври 2024 г., казаха от Бъкингамския дворец, но лекарите са посъветвали да не удължават допълнително посещението. Все още не са посочени точни дати. Австралийският етап от пътуването, по покана на правителството на страната, ще ги види да изпълняват ангажименти в Австралийската столична територия и Нов Южен Уелс.

В Самоа те ще отпразнуват „силните двустранни отношения“ между тихоокеанската островна нация и Обединеното кралство и се очаква двойката да присъства на срещата на правителствените ръководители на Британската общност (Chogm) 2024. Chogm събира делегации от 56 държави в Африка, Карибите и Америка, Европа, Азия и Тихия океан.

Бъкингамският дворец казва, че програмата на двойката ще зависи от съветите на лекарите, като всички необходими промени ще бъдат направени по здравословни причини. По-рано очакваното пътуване до Нова Зеландия не се осъществява, тъй като лекарите на краля са посъветвали да се избягва разширена програма, за да се даде приоритет на продължаващото му възстановяване, каза говорител на двореца.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кристиано с прием в ADOR на InterConti

Посланичката на Италия, вляво на снимката, беше сред...

Жерар Депардийо влиза в ролята на...

Очаквайте първия епизод от „Марсилия“ на 19 септември в...

Няма коментари към тази новина !