Стремете се към удоволствие и мир: Морган Фрийман

18.07.2024 11:22 | Видян 526 пъти

Стремете се към удоволствие и мир: Морган Фрийман

Г-н Фрийман, не Ви ли писна да работите през цялото време?

Не копая тунели, не строя сгради. Работата ми не е тежка, работата ми е освежаваща, работата ми е приятна. Колкото повече, толкова по-добре. Лежането и липсата на работа е изтощително.

Измина много време, откакто бяхте безработен... Помните ли кога за последен път си търсихте работа?

Имах много лоши работи, но мисля, че най-лошото беше да работя в ресторант. Точно преди това работех в офис като чиновник. Исках повече пари, но ми отказаха. След това се явих на прослушване за шоу като танцьор, получих работата и веднага напуснах работата си в офиса. Лошото беше, че танцуващата ми работа продължи само три месеца и след това шоуто бе закрито. Така че намерих работа, работейки на малко място, раздавайки кафе и понички.

Това не звучи толкова зле…

Е, една вечер влезе едно от момчетата, с които работех в шоуто. Опитах се да се скрия под тезгяха, но той ме видя и ме попита какво правя там. След като признах, че в момента съм безработен актьор, той ми каза, че е на път за новото си шоу. Този момент беше ужасен за мен.

Бихте ли казали, че сте живели повече щастливи дни в живота си или по-нещастни?

Още щастливи дни. Започнах работа, когато бях на тридесет години и все още работя, така че това са по-щастливи дни.

Кое беше най-хубавото нещо, което някой е правил за Вас?

Мисля, че най-доброто нещо, което някой някога ми е направил, беше майка ми да отвори краката си и да ме изпръска навън.

А най-лошото?

Най-лошото все още не се е случило.

Това изглежда доста положително.

Полагам големи усилия, защото понякога животът не е приятен. Понякога е болезнено и понякога е стресиращо, понякога дори агонизиращо, така че мисля, че след като заобиколите тези гърбици: стремете се към удоволствие и мир.

Наистина ли сте толкова дзен в реалния живот, колкото изглеждате на екрана?

Аз съм дзен-човекът.

Дори не Ви ли ядосва, когато Ви бъркат със Самюел Л. Джаксън? Чувам, че се случва доста често...

Да, Сам Джаксън. Сам и аз минаваме през това чат-пат.

Казвате ли си нещата на хората както са?

Веднъж бях в Далас, Тексас, чакайки да сменя самолета и един човек се приближи до мен. Носех шапката си и слънчевите си очила - не се опитвах да се скрия от никого, но, знаете ли, обличате се както се обличате. Човекът се приближи и каза: „Знам, че се опитваш да бъдеш инкогнито, но те разпознавам, Самюъл Л. Джаксън.“ Казах: "Не, не съм." Той каза: „Лъжеш, но те разбирам“. Сам има същата история. Хората винаги му крещят: „Йо, Морган“. Това е причината Сам да излезе на сцената и първо да каже: „Аз не съм Морган Фрийман“.

Приятел ли сте със Самюел Л. Джаксън?

Познавам Сам Джаксън от 80-те години, когато работехме заедно в публичен театър в Ню Йорк, така че това е приятелство, което поддържам от много години. Но като приятели никога не сме излизали заедно. Живея в Мисисипи; Сам живее в Лос Анджелис. Не искам да живея на такова място като Ел Ей.

Защо се върнахте в Мисисипи?

Живях в Ню Йорк близо 30 години. Казах си: "Измъкни ме от тук". Един ден разбрах, че живея на третия етаж в един апартамент и в него няма естествена светлина. Не познавах хората, които живееха отсреща. Това не е нищо за мен.

Имате ли малко повече уединение там?

Живея в малък град, мога да пазарувам там, но не мога да отида на места, където ще има тълпи, като Walmart, Target, някое от тези места. Не е възможно да си купиш паста за зъби и кафе, без да се превърнеш в събитие. Един от недостатъците на високопоставения живот е липсата на уединение. Повярвайте ми: не знаете колко много цените личния си живот, докато не го притежавате.

Хората притесняват ли Ви?

Да, те просто искат нещо. Казват ми: „Майка ми, жена ми, съпругът ми никога няма да повярват, че съм Ви срещнал. Трябва да дадеш автограф!“

А Вие давате ли?

Не. Ако жена Ви каже, че сте лъжец, значи сте лъжец, нали? (Смее се)

Последен въпрос: тези обеци са само за забавление или служат за цел?

Да, тези обеци струват точно толкова, колкото да ми купят ковчег, ако умра на непознато място. Това е причината моряците да ги носят.

Източник: TheTalks

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Той бе моето вдъхновение: Лопес за...

Две от легендите на световната борба Михаин Лопес и...

О-вите Утре и Вчера: 5 км и 23 ч....

Знаете ли, че само на три мили един от друг се намират...

Няма коментари към тази новина !