Бум на сватби с украинки в България, ето в кой град са най-много

11.07.2024 15:29 | Видян 2493 пъти

Бум на сватби с украинки в България, ето в кой град са най-много

Има значителен ръст на българо-украинските сватби в Пловдив от началото на войната в Украйна, пише „Марица“.

Все повече украинки си казват заветното „да“ с пловдивски ергени. От 24 февруари до този момент 10 двойки са се врекли във вярност в Дома на младоженеца.

Има и запитвания за следващите месеци за венчавка на българи с украинки. Имало е и една отложена церемония поради факта, че гостите на булката не могли да пристигнат от Украйна в Пловдив заради военните действия и падащите бомби.

Единствено нещо, което трябва да се представи, е документ за семейното положение на булката от страната, от която идва, заяви директорът на ОП „Радостни обреди“ Чудомира Пинджева. Освен украинки, има и четири филипинки, които са се врекли във вярност на пловдивчани през тази година. Две полякини също са решили, че мъжът на живота им ще е от Пловдив.

За днешната дата са поръчани 7 ритуала за сключване на граждански брак в града под тепетата. Пет от тях ще са в Дома на младоженците, един в къща „Хиндлиян“ и един в артгалерия „Филипополис“.

Все повече желаещи избират изнесените ритуали. Сред най-предпочитаните локации са Старият град – в частност къща „Хиндлиян“, и Римският стадион. А през септември за пръв път ще има ритуал на „Ядрото“ в квартал „Капана“. Общо 161 са заявките за бракове през юли.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Стинг продаде на Зеленский имение с...

"Певецът Стинг продаде имението си Tenuta il Palaggio,...

Певицата Ванеса показа супер тяло

На ръба на басейн се щракна чалгаджийката Ванеса....

Няма коментари към тази новина !