Принц Хари наруши мълчанието с емоционално послание заради противоречива награда

11.07.2024 14:32 | Видян 492 пъти

Принц Хари наруши мълчанието с емоционално послание заради противоречива награда

Принц Хари изпрати съобщение както до действащия военен персонал, така и до ветерани само ден преди да получи противоречива награда, пише Mirror.

Утре вечер херцогът на Съсекс ще получи наградата Pat Tillman на спортните награди ESPY в САЩ. Той получава признание за основаването на Invictus Games преди десетилетие в подкрепа на ранени и болни военнослужещи и жени, както на активна служба, така и ветерани, които се справят с физически и невидими наранявания - но се сблъска с обратна реакция, като беше посочен като тазгодишен получател. Въпреки това, преди наградите тази вечер, Хари се изказа за първи път, като приветства ранените, ранените и болните служители на Обединеното кралство и ветерани, които трябва да участват в първите игри Invictus, включващи зимни спортове.

Отбор от 64 души, съставен от 60 състезатели и четирима резерви, беше определен като отбор на Обединеното кралство за Invictus Games Vancouver Whistler през февруари. И херцогът каза в съобщение, че е развълнуван "да види тяхната страст, решителност и устойчивост на показ, докато поемат тази нова глава". Игрите Invictus бяха създадени през 2014 г. от Хари като международно адаптивно мултиспортно събитие за ранени, контузени и болни военнослужещи и жени, както служещи, така и ветерани, които да участват като част от тяхното пътуване за възстановяване.

Хари каза: „Поздравления за избраните за отбора на Обединеното кралство за нашите първи зимни игри Invictus във Ванкувър Уислър следващия февруари. Отборът на Обединеното кралство ще се присъедини към над 500 състезатели от 20 нации в това новаторско събитие, което разширява обхвата и профила на зимните адаптивни спортове .

„Тези игри представляват невероятна възможност за нашия смел обслужващ персонал и ветерани да демонстрират уменията си в нови предизвикателства като алпийски ски, сноуборд и скелетон, както и да осигурят едно наистина незабравимо изживяване за техните семейства. Ние сме развълнувани да видим тяхната страст, решителност и издръжливост на пълен показ, докато поемат тази нова глава."

Екипът включва хора от всички служби и от различни поколения, някои от които са изправени пред трудни физически и психически наранявания, претърпени по време на служба в Обединеното кралство у дома или в чужбина. Те имат набор от наранявания, включително зрително увреждане, ампутация, травматични мозъчни наранявания, посттравматично стресово разстройство и проблеми с психичното здраве – и са избрани въз основа на ползата, която обучението и състезанието в игрите ще допринесе за тяхното възстановяване.

Сред тези, които правят отбора, е капитанът Стивън „Хупс“ Хупър, който се завръща за вторите си игри Invictus, след като се състезава по силов трибой и седящ волейбол в Дюселдорф през 2023 г. Хупс, който е служил в RAF и е бил диагностициран с посттравматично стресово разстройство, преди да бъде изписан по медицински причини в 2021. Друга е Джулиет Бейл, 54, която е служила като медицинска сестра в Кралските военновъздушни сили и армията, преди да бъде изписана по медицински причини след травматично мозъчно нараняване по време на операция в Кения.

Луиз Асиун, мениджър на Кралския британски легион в Обединеното кралство, каза: „За избраните лица това, което прави пътуването на Отбор в Обединеното кралство към Invictus, е това, че отново са част от екип, представляват страната си и са сред други, които са на път за индивидуално възстановяване Игрите са толкова уникални, че ги подкрепят на всяка крачка."

Новината за съобщението на Хари идва, след като The Telegraph съобщи, че реакцията срещу наградата Пат Тилман, както и наградата „Жива легенда на авиацията“, която получи по-рано тази година, „представлява належащ проблем“, тъй като „зашеметеният“ Хари „се стреми да изгради кариера основите на миналите му военни начинания".

Източник каза на изданието, че когато критиките са свързани с работата му с ветерани, това е "особено горчив хап за преглъщане". Те добавиха: „Наследството на Хари в Invictus, нещата, които е постигнал, това е истинската му страст. Това е пространството, в което той наистина се чувства като у дома си, това е нещо, на което той много държи. Реакцията със сигурност премахна блясъка на наградата. "

Наградата Пат Тилман за заслуги е кръстена на бивш играч от НФЛ и рейнджър от американската армия Пат Тилман, който беше убит в Афганистан през 2004 г. Но новината, че той ще получи наградата, го накара да се сблъска с обратна реакция с петиция, стартирана на change.org, призоваваща ESPN ще преосмисли да му даде честта, докато майката на Тилман Мери също се изказа, казвайки: „Шокирана съм защо биха избрали такъв противоречив и разногласен човек да получи наградата.“

Предишни носители на наградата Пат Тилман включват футболиста Маркъс Рашфорд, който проведе нашумела кампания, за да убеди правителството да осигури безплатна храна на уязвими младежи в Англия през училищните ваканции по време на пандемията от Covid.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кристиано с прием в ADOR на InterConti

Посланичката на Италия, вляво на снимката, беше сред...

Жерар Депардийо влиза в ролята на...

Очаквайте първия епизод от „Марсилия“ на 19 септември в...

Няма коментари към тази новина !