Хванаха селски кмет да шофира под въздействието на кокаин

05.07.2024 11:07 | Видян 467 пъти

Хванаха селски кмет да шофира под въздействието на кокаин

Задържаха кмета на скандалното село Малорад да шофира след употреба на наркотици. Това потвърди вътрешният министър Калин Стоянов, който присъства на цереномията за 145-годишнината от създаването на МВР.

"Пробата му за наркотични вещества е положителна, конкретно за кокаин", заяви Калин Стоянов.

Иво Иванов е бил засечен снощи на пътя между Бяла Слатина и село Малорад. Малко преди селото е бил спрян, а направеният му наркотест се оказал положителен. Иванов е задържан в ареста в Бяла Слатина. Започнало е претърсване и на имотите му за притежание на наркотици и незаконни оръжия. Селото се прочу с подправения вот на местните избори миналата година, където членове на СИК дописваха преференции, като споменаваха имената бачи Цено, Мартин и Боби. По случая е образува и производство, като разследването продължава.

"Няма абсолютно никаква драма. Един от поредните случаи, при които имаме установен български гражданин, който е управлявал под въздействието на алкохол. Процедурата е същата, както за всеки друг, независимо дали става въпрос за кмет".

Калин Стоянов коментира и вчерашния криминален случай от столичния квартал "Модерно преградие".

"Вчера станахме свидетели на тежък криминален случай между лица, които са криминално проявени. Реално този, който отива на място вероятно с идеята да се саморазправя, е срещнал сериозен отпор. Човекът, който беше убит през вчерашния ден е известен на органите на МВР - сериозен криминален контингент - най-вече с изнудване, рекет и лихварска дейност".

Последната информация, с която Калин Стоянов разполага е, че на мястото на инцидента са установени 4 оръжия - три от тях законни. Допълни, че предстои да се установи кой какви изстрели е провел и кой реално е причинил убийството.

Снимка: Фейсбук

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Везенков ще съжалява, НБА е друга...

Министърът на младежта и спорта в служебното...

Селена Гомес показа пищна гръд, а...

Селена Гомес сподели някои от най-расовите си снимки до...

Няма коментари към тази новина !