Бях на дъното, но тъгата в началото е радост в края: Роналдо

02.07.2024 11:07 | Видян 214 пъти

Бях на дъното, но тъгата в началото е радост в края: Роналдо

Кристиано Роналдо заяви, че е бил на дъното, след като пропусна дузпа за Португалия срещу Словения в продълженията от осминафинала на Евро 2024. Тимът все пак се класира след успех с дузпи, а Роналдо беше точен при тях. Вратарят на Португалия Диого Коща спаси и трите дузпи на словенците.

"Имах шанс да изведа отбора си напред, но не успях. Ян Облак направи добро спасяване. Трябва да видя пак тази дузпа, не знам дали стрелях добре или зле, но не бях пропускал дузпа цяла година и когато най-много се нуждаех от гол, Облак спаси", коментира Роналдо.

Той се разплака след пропуска си. След това нападателят не сбърка в първата дузпа за Португалия.

"Дори най-силните хора имат лоши дни. Бях на дъното, когато отборът ми се нуждаеше най-много от това. Тъгата в началото е радост в края. Това е футболът. Моменти, необясними моменти. Чувствам се тъжен и щастлив едновременно. Но е важно да се радваме на класирането, отборът свърши страхотна работа, заслужихме да се класираме", каза Роналдо, който потвърди, че това ще е последното му европейско с екипа на Португалия.

Селекционерът Роберто Мартинес заяви, че тимът се гордее с Роналдо: "Когато видиш как единственият играч с участия на шест европейски първенства има желанието и вярата на млад мъж - тези емоции са невероятни за човек, който е спечелил и преживял всичко. Той няма нужда да се влага толкова много, но точно затова му благодаря за това, което е. За това, че се грижи за групата, за това, че след пропусната дузпа беше първият, който изпълни дузпа. Ние сме много, много горди с нашия капитан."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Аня Пенчева и Кирил Ефремов водят...

На 20 и на 21 юли на сцените на Летните театри пред...

Започва фестивалът София Моно 2024

Литературата оживява на откритата театрална сцена в...

Няма коментари към тази новина !