Калин Вельов празнува ЧРД на сцена

21.06.2024 15:26 | Видян 409 пъти

Калин Вельов празнува ЧРД на сцена

В абсолютен фурор се превърнаха концертите на белгийския пианист Даниел Верстапен в България. Заедно с Нина Николина, Любо Киров, Калин Вельов и Дамян Йорданов (кавал), Верстапен „подпали“ сцената на Античен театър в Пловдив и Дом на културата в Габрово.

Импровизирано парти от сцената избухна в Пловдив, на 18 юни, по случай рождения ден на Калин Вельов. Най-популярният ни перкусионист получи страхотна изненада, след като неочаквано за него, по време на спектакъла, Верстапен засвири емблематичното „Happy Birthday”, подето от Любо Киров и Нина Николина. Публиката избухна в бурни аплодисменти, когато на сцената се появи и тортата-истински шедьовър, специално създадена от екипа на торти Нико за празника на Калин Вельов. Самият той не успя да скрие емоциите си и сподели пред екзалтираната публика, че това е най-специалния рожден ден в живота му! Нина Николина и нейните певици докараха настроението до максимална точка с „Многая лета“, а Любо Киров седна зад перкусионния сет, докато Вельов приемаше още от поздравленията на публиката и екипа на събитието.

След дългите аплодисменти шоуто продължи, за да докара зрителите до абсолютен екстаз с премиерата на песента „Райна“ и вселенските гласове на Нина Николина и Любо Киров, майсторството на Калин Вельов и Дамян Йорданов, както и ексклузивното участие на ангелогласните певици от хор „Магическите гласове“, народен хор при НУМТИ „Добри Петков“ гр.Пловдив с диригент Явор Тасков и спортен клуб по художествена гимнастика „Тракия“- гр.Пловдив с треньор Ирина Чернева.
След близо двучасово шоу и след приканването от публиката Даниел Верстапен обеща, че ще се завърне и това няма да е последния път, в който ще свири в България.

Концертите на Даниел Верстапен в България са под патронажа на посланика на Кралство Белгия в България г-н Фредерик Мьорис, по-случай Белгийското председателство на Европейската комисия. На събитието в Античен театър присъстваха посланиците на чуждите държави в България, министърът на културата Найден Тодоров, както и кметът на гр. Пловдив Костадин Димитров.

Снимка: Анастас Тарпов

Вижте и чуйте още веднъж „РАЙНА“, създадена от Даниел Верстапен и Нина Николина:

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мога да кажа Не! на 12 езика. За...

Мога да кажа "Не!" на 12 езика. За жените това е...

Соня Йончева ще пее във Виенската...

"Нямам търпение да се обединим отново с Малкълм Мартино,...

Няма коментари към тази новина !