Истината за това как пътуват милиардерите

23.06.2024 07:59 | Видян 360 пъти

Истината за това как пътуват милиардерите

Надникнете ексклузивно в необикновения свят на частните пътувания, от вили, които трябва да резервирате, и бягства на острови до опитни специалисти, които създават изживявания по поръчка.

Блестящият фиксатор е всичко

С персонално пътуване по поръчка, фиксаторът на място е пазител на магията. „Причината, поради която обичаме да резервираме пътувания 18 месеца напред, е да намираме точните хора, както и точните места“, казва Жул Мори, ръководител на Scott Dunn Private. „Всичко е свързано с хората, които използвате, и след това създаването на разказ за клиента.“ За нея тези експерти могат да включват основата на знанията за Доломитите Джузепе ди Ренцо, който познава всеки собственик на рифуджио и най-доброто им ястие, но който също може да организира импровизирани оперни представления или разходки с хеликоптер, за да види „енросадира“, залеза на Доломитите; или дългогодишната жителка на Венеция Мими Тодхънтър, чиято черна книжка е венецианска „Кой кой е“, включваща гондолиери, музиканти и антиквари, еклектична група, която тя обича да събира на вечери в двореца си. Известно е, че в Египет фиксаторът Мохамед организира посещения преди откриването на Големия египетски музей и неговите контакти в Министерството на антиките могат да организират достъп до иначе забранени археологически разкопки.

Вилите стават все по-големи и по-добри

„Пандемията беше повратна точка за вилата“, казва Росела Божие, съосновател на специалиста по Средиземно море The Thinking Traveller. „Хората разбраха, че могат да получат същото обслужване като в най-добрите хотели, но могат да се разхождат по пижами.“ Що се отнася до специфичните тенденции, тя казва, че по-голямото често е по-добро. „Видяхме увеличено търсене на най-големите ни вили, тъй като повече хора водят цялото семейство или големи групи приятели. И докато по-възрастен член може да плаща, видяхме как 20-годишните стават по-влиятелни при вземането на решения. Те са склонни да харесват места, които изглеждат страхотно в Instagram, като Casino Doxi Stracca в Пулия, с неговия параклис край басейна, или великолепната Antika на сицилианския остров Панарея.“

Чартърните полети се променят

Пандемията създаде бум в частните въздушни пътувания – и много от тях не се върнаха към първа или бизнес класа. За щастие, сегментът стана по-приобщаващ и поне малко по-щадящ околната среда: компании за споделяне на полети като Surf Air позволяват на пътниците да намерят резервни места на частни чартъри в САЩ, а частният партньор на Scott Dunn Victor е първият чартърен самолет, който използва Устойчиво авиационно гориво за всеки полет. Междувременно на летищата се появяват частни терминали. Американската екипировка PS разполага с луксозни апартаменти и частни коли до самолети (включително търговски полети) в Лос Анджелис и Атланта, с планове за разширяване до Маями и Далас. Има и Windsor Suite в лондонския Хийтроу: първоначално проектиран за кралски особи, сега разполага с ястия на Джейсън Атертън и обслужване в бели ръкавици за всеки, който е готов да плати.

Сафаритата са по-ексклузивни

Толкова дълго време сафарито беше обща афера, но частната къща, готова за игра, напоследък се превърна в собствена. Пионерите включват къща с осем спални в дивата природа, на прекрасен завой на река Мара в Кения, собственост на Tarquin и Lippa Wood, основатели на околния Enonkishu Conservancy; и Onduli Enclave, три апартамента с ексклузивна употреба, гледащи към бледо марсианския пейзаж на Дамараленд в Намибия. Тази година има нови допълнения, като Singita Milele, пет частни апартамента на първокласна миграция на гну в емблематичния резерват Grumeti на Танзания; и Melote House с висок дизайн, вкопана в пейзажа като еко-Бондово леговище в южноафриканския резерват Lapalala Wilderness, подходящ за носорози.

Запознайте се с шепота на милиардерите

Основателят на портиера за луксозни пътувания Сиена Чарлз, Жаклин Сиена Индия, не се занимава само с богатите. Нейните клиенти – включително бивши президенти и главни изпълнителни директори на Fortune 500 – плащат до 120 000 британски лири годишно за членство, което може да включва фиксиращи услуги и изживявания при пътуване по поръчка.

„Нашите клиенти плащат за достъп до малката ми черна книжка и защото знаят, че можем да направим невъзможното да се случи – независимо дали това е затваряне на Света София, осигуряване на билети за Super Bowl в последния момент или получаване на кралска заповед за пропускане на карантината по време на пандемията.

„Става дума за познаване на клиента, но също и за познаване на тънкостите на всяка дестинация: хотели, ресторанти, кога трафикът ще бъде натоварен, всичко. Моята работа е да знам кога може да има твърде много други милиардери в Риц в Париж; че [висок клас нюйоркски италиански] Marea е по-добър от Carbone в наши дни; или точния апартамент, който да резервирате в новия хотел Fifth Avenue.

„Опознаваме много добре нашите клиенти и техните специфични нужди. Когато заведохме бивш президент на САЩ в долината Омо в Етиопия, трябваше да се погрижим и за неговите 30 служители от тайните служби. Изградихме лагери от нулата с всичко необходимо, включително любимите му сандвичи с фъстъчено масло. Понякога простото е толкова важно, колкото и възвишеното.

„Обичаме да влагаме вълшебни моменти – и да се промъкнем в вълнение. Имахме главен изпълнителен директор на голяма американска корпорация на пътуване в пустинята в Йордания и симулирахме повреда, само за да може клиентът да заведе камила на палатка с красива вечеря.“

Правилното плаване се завръща

Смесица от романтика и устойчивост ще направи тази година голяма за частните ветроходни яхти. NaiSabah, 75-футово оманско плаващо корабче дау, което обикаля девствените води на прекрасния кенийски архипелаг Ламу, се захранва от вятърна и слънчева енергия, с преживявания като тъкане с местни жени и някои печалби отиват за усилия за опазване. В Индонезия хотели експлоатират традиционни яхти финиси, като Amandira на Aman и лодката Vela от бутиковия хотел Nirjhara в Бали. И в ексклузивния свят на частни чартъри от висок клас, историческите яхти упражняват по-голяма сила от всякога – като елегантната Malcolm Miller от 1967 г., красиво реставрирана и достъпна за наемане от около £52 000 на седмица с Arthaud Yachting.

Уникалният достъп е всичко

Добавянето на стойност е името на играта и организаторите на индивидуални пътувания се състезават да предложат най-редките изживявания извън книгата – дори в познати дестинации. Вземете True Travel, който е специализиран в обрати зад кулисите на класически Лондон. Това може да означава гледане на смяната на караула от Бъкингамския дворец, частна вечерна песен в катедралата Сейнт Пол или рисуване на живо, истории и изискана вечеря в частното студио на известен кралски портретист. Но основателят Хенри Морли казва, че най-простите преживявания могат да предизвикат най-голяма реакция. „Ще заведем хора да се срещнат със стар армейски капитан в кръчмата The Grenadier в Белгравия“, казва той. „Чуването на невероятни истории на халба понякога е това, което оставя най-голямо впечатление.“

Запознайте се със знаменития готвач

Търсеният частен готвач Майкъл Дейн е известен колкото със своето домакинство и организиране на събития, толкова и с храната си. Докато повечето от неговите клиенти от A-списъка – включително основатели на технологии, актьори и рок звезди – трябва да останат анонимни чрез „железни NDAs“, той е известен с това, че е работил със семейство Озбърн, София Вергара и Приянка Чопра Джонас.

„Храната ми е средиземноморска и свежа калифорнийска, но с класическа френска техника. Аз също съм домакин. Моята работа е да се уверя, че осветлението е поставено, цветята са подредени, ароматът е подходящ; че гостите ще намерят монетни дворове и мазилки в банята. Обикновено знам какви коктейли ще харесат гостите. Идеята е, че клиентът не трябва да се тревожи за нищо.

„Често настроението е непринудено и разговарям с гостите като с приятели. Мисля, че слой формалност отпадна след пандемията. Но съм правил и луди купони. Веднъж клиент нае имението на Худини за 500 души и аз създадох жива стена от сирене и колбаси; друг път имах ден да лежа на бюфет за 150 души на филмовия фестивал Сънданс. Има много MacGyver-ing зад кулисите.

„Знам, че много от клиентите ми харесват приятели, но има модели. Техническите хора са склонни да бъдат доста регламентирани, докато музикантите често променят нещата в последния момент. Трябва да се търкаляш с него, но все пак да представиш нещо красиво.“

Хотелите се включват

Хотелите все повече залагат на частни оферти, с множество вили, изолирани на територията за най-доброто от двата свята – включително Villa de France с пет спални в Cheval Blanc в Сейнт Бартс (цена при поискване, мили) и прекрасната вила с басейн Къща в Grand Hotel Son Net на Майорка. Междувременно портиерите се държат по-скоро като търсени частни посредници. В JK Place Roma, в Palazzo Borghese от 17-ти век, Giulia De Sanctis използва връзките си, за да привлече гостите зад завесата на модната сцена, организирайки частни събития за нови колекции и покани, като например шоуто на Vogue Valentino. Хотелските обиколки също стават все по-сложни. Four Seasons в Сидни може да организира частен самолет за гостите до опаловата мина Lightning Ridge с бижутера Гари Кофи, който ще им помогне да изработят поръчкови изделия.

Изолацията все още е славна

Въпреки че много фиксатори създават вътрешен достъп в градовете, частните пътувания също са склонни към далечни бягства и пълно прекъсване на „включването“. Red Savannah обича да препоръчва Южния остров на Нова Зеландия, където опциите включват вземане на хеликоптер до гара Minaret, с нейните палаткови апартаменти и терасови хидромасажни вани, в началото на ледникова долина на Южните Алпи; или нощувка или две в The Lindis, дом с висок дизайн, скрит под вълнообразен покрив в девствената долина Ахурири, като стъклен дом на хобит от бъдещето.

Източник: cntraveller

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Борисов, Петков и Атанасов са...

Служебният премиер Димитър Главчев потвърди от Брюксел,...

Победителят в Стар академи и брат на...

Победителят в първия и единствен сезон на Стар академи у...

Няма коментари към тази новина !