София Филм Фест гостува за пръв път в Пазарджик

11.06.2024 11:48 | Видян 192 пъти

София Филм Фест гостува за пръв път в Пазарджик

Откриваме с носителя на Наградата на публиката на 28-ия СФФ „Защото обичам лошото време“

Екипът на София Филм Фест и Община Пазарджик канят жителите и гостите на града на първото издание „СФФ в Пазарджик“ – подготвили сме три филмови вечери на ОТКРИТО в чудния парк „Градините на света“ от 28 до 30 юни 2024.

„СФФ в Пазарджик“ е част от проекта на Арт Фест „СФФ на път 2024“ в изпълнение на нашата мисия за възпитаване на вкус към стойностно кино със специално подбрани филми, реализиран съвместно с Община Пазарджик и с подкрепата на ИА „Национален филмов център“ и паневропейската верига киносалони Europa Cinemas.

Входът е СВОБОДЕН! При лошо време прожекциите ще бъдат в зала „Маестро Георги Атанасов“

*
Откриваме „София Филм Фест в Пазарджик“ на 28 юни (петък) в 21:00 часа с българския филм, спечелил сърцата на публиката на 28-ия София Филм Фест през март – „ЗАЩОТО ОБИЧАМ ЛОШОТО ВРЕМЕ“, пълнометражен дебют на сценаристката и режисьор Яна Лекарска. Неда Спасова и Владимир Михайлов са в ролите на главните герои в тази история – двамата се срещат отново след 20 години в един дъждовен пролетен ден в крайморското градче, където са прекар¬вали лятото като деца, и заедно преоткриват миналото, което може би ще промени бъдещето им.

Специален гост на публиката в Пазарджик ще бъде актрисата Елени Декидис, за да представи лично филма!

*
На 29 юни (събота) в 21:00 часа ще прожектираме „РЕЙНСКО ЗЛАТО“ на световноизвестния режисьор Фатих Акин. Съдбата на Хатар, един от най-прочутите рапъри в целия немскоговорящ свят, издал шест студийни албума, продадени в многохиляден тираж, е в основата на филмовата история, по мотиви на автобиографичния роман на рапъра „Всичко или нищо: Светът ни принадлежи“ („All or nothing: We say the world belongs to you“). Емигрантският живот в Германия предлага много възможности, но и препятствия – Живар Хаджаби се издига от дребен престъпник до сериозен дилър на наркотици. След изчезването на една пратка, прочутият обир на злато е организиран с цел изчистване дълговете към картела…

*
В неделя – 30 юни, програмата продължава в 21:00 часа с хитовия нов филм на режисьорката София Копола „ПРИСИЛА“. С престижната награда „Купа Волпи“ за най-добра актриса, присъдена на изящната Кейли Спейни, творбата на Копола фокусира интереса на киноманите още от Венеция, където получи номинация за „Златен лъв“. Режисьорката създава сценария по биографията „Elvis and Me“ с благословията на Присила Пресли и съавторката на книгата Сандра Хармън, като в центъра на историята е невинното и чаровно младо момиче, в което се влюбва легендарния и неустоим Елвис. Тази предизвикателна роля е поверена на един от най-търсените млади актьори – Джейкъб Елорди. През гледната точка на любимата на Елвис, Копола разказва за непознатата страна на един велик американски мит.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Експертен нов евротротоар в Люлин от...

Този нов тротоар в Люлин, подреден по невероятно...

ММА боец предложи брак на приятелката...

ММА боецът Марек Валашек преживя голямо унижение в...

Няма коментари към тази новина !