3 мес. не събират соф.съвета по безопасност на движението

05.06.2024 16:55 | Видян 416 пъти

3 мес. не събират соф.съвета по безопасност на движението

Новата софийска власт не благоволява, макар и осигурила ресорен зам.-кмет на 3-ия месец, да свика съвета за безопасност на движението, независимо от бума на инциденти и първото ни място в ЕС по този показател, разкрива съветничката Ваня Тагарева: "3-ти месец очаквам зам.-кметът по "Транспорт и градска мобилност" на Столична община Илиян Павлов да благоволи да свика заседание на Съвета по безопасност на движението на децата в София (СБДДС).

Припомням, че Съветът е единствената общинска структура, която осъществява политика за опазване здравето и живота на децата като участници в пътното движение!

Всяка година по това време директорите на училищата и детските градини, районните кметове, както и Българският Червен кръст и НПО в областта на пътната безопасност подават проекти
за изграждане на нови площадки; за пребоядисване и освежаване на съществуващите;
за информационно-образователни дейности.

След повече от 10 год. за първи път работата на Съвета за безопасност на движението на децата в София - СПРЯ

СПРЯ, защото зам.-кметът и председател на СБДДС е зает с незаконни и скандални реорганизации в центъра на София, докато над 300 образователни институции са лишени от възможността да реализират проектите си за пътна безопасност.

Това е поредният провал на Илиян Павлов, поради който от групата на ГЕРБ-СДС продължаваме да настояваме да подаде оставка или кметът Васил Терзиев незабавно да го освободи".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Кортни Кардашиян се страхува, че...

Кортни Кардашиян прави откровено признание в...

Бързите удоволствия: лек или зависимост?

Когато сме имали тежка седмица или тежък ден, когато...

Няма коментари към тази новина !