Шефът на UFC: Най-скъпоплатен бос

30.05.2024 12:23 | Видян 534 пъти

Шефът на UFC: Най-скъпоплатен бос

Ари Емануел, управляващ два гиганта - TKO Group редом с шефът на WWE Винс Макмеън и Endeavor, взима короната за най-добре платен директор и бос през 2023 г.

Главният изпълнителен директор на Endeavour Ари Емануел получи компенсационен пакет на стойност 83,9 милиона долара миналата година – повече от четири пъти възнаграждението му през 2022 г. Заплатата на Емануел за 2023 г. включва 4,91 милиона долара заплата, бонус от 34,65 милиона долара и "награди" от акции в размер на 43,47 милиона долара, оповестява компанията.

В челната тройка попадат и Тед Сарандос, ко-шефът на компанията за филми и сериали Нетфликс, със заплащане от 49,8 милиона за миналата година и Дейвид Заслав - главният изпълнителен директор на медийния конгломерат Уорнър Брос Дискавъри с 49,7 милиона долара.

Следват Грег Питърс, съглавният изпълнителен директор на Нетфликс с 40,1 милиона, Брайън Робъртс на Комкаст с 35,5 милиона, Боб Айгър на Дисни с 31,6 милиона и след много дълъг списък от компании, най-последен е Анди Джеси, изпълнителният директор на Амазон със скромните 1,4 милиона долара на година. По-голямата част от заплатата на Джеси е свързана със субсидия за акции от 2021 г., обвързана с издигането му като главен изпълнителен директор. Тази безвъзмездна помощ е оценена на 212 милиона долара по онова време и сега струва близо 250 милиона долара.

А за всички нас - по една студена вода.

На снимката: Босът Ари Емануел (в средата) с президентът на UFC Дейна Уайт (вдясно) и зетят на съсобственикът на TKO Винс Макмеън, кечистът Пол Майкъл Левек, по-известен като Трите Хикса (вляво)

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Драго Симеонов с признание за...

Тази събота (21 септември) в „Животът по действителен...

Динамичен и напрегнат старт на...

В петък вечер (20 септември) от 20:00 ч. по bTV, на едно...

Няма коментари към тази новина !