Телевизията на Слави Трифонов пред фалит

25.05.2024 07:35 | Видян 847 пъти

Телевизията на Слави Трифонов пред фалит

Телевизията на Слави Трифонов „7/8 ТВ” е пред фалит, научи „Уикенд”. От някогашните тълпи фенове, които всяка вечер гледаха „Вечерното шоу на Слави” днес не е останало почти нищо, а дълговете на медията са колосални.

Да припомним, че при старта през 2019 г. Трифонов и екипът му се хвалеха, че аудиторията им е от близо 1 милион зрители. Е, сега трябва да вдигат купон, ако всеки месец се намерят и 10 000 отчаяни ентусиасти, готови да платят таксата от 78 стотинки, за да се дивят на изтърканите скечове и размишления на сценаристите. Едва ли е изненада, че при близките до нула рейтинги, фирми, готови да дадат пари за реклама, също липсват. В същия момент разходите за издръжка на телевизията – заплати, наеми на студия, ток, поддръжка на техниката, си вървят регулярно. Така единственият начин за съществуване на кабеларката, която е и основен пропаганден канал на партията „Има такъв народ” е Дългия да налива пари от джоба си.

Последната субсидия за издръжката на кабеларката е от почти 5,5 млн. лева, установи проверка на „Уикенд”. Операцията по спасяване на „7/8 ТВ” е задвижена миналия месец от фирма „Седем осми”, която контролира дружеството собственик на телевизията. От протокола за проведеното на 12 април общо събрание става ясно, че Слави Трифонов е взел решение за намаляване на фирмения капитал с 5 468 206 лева. В документа е посочена и причината – покриване на натрупаните загуби. След врътката капитала на фирма „Седем осми” от над 9 става едва 3,6 милиона лева.

По-просто казано, Трифонов няма как още дълго да поддържа фалиралата медия. Надеждата на Дългия е телевизията да помогне за влизане в парламента на партията му „Има такъв народ”, а след това при участие в бъдещата коалиция около ГЕРБ финансовите проблеми да се решат. Дали планът за спасяване на фалиралата на практика „7/8 ТВ” ще се реализира, предстои да разберем на 9 юни, пише hotarena.bg.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сузанита обикаля Монако по сутиен

Скандалната певица Сузанита заложи на оскъдно облекло,...

Българското име на Тибър - реката,...

Дълго време търсех паралели между името на река Тибър -...

Няма коментари към тази новина !