24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас

23.05.2024 10:47 | Видян 405 пъти

24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас

24 май в обявен за Ден на България в Лас Вегас с прокламация на кмета на Лас Вегас, г-жа Каролин Гудман. Това се случва за втора поредна година по инициатива на генералния консул в Лос Анджелис, г-н Бойко Христов, с която се цели официалното признаване на приноса на българската диаспора за изграждането на културния облик на града, съобщи БНТ.

Издаването на прокламацията и обявяването на 24-ти май за Ден на България е резултат от отличните взаимоотношения, които генералният консул на България, г-н Бойко Христов, изгради с местните власти в Лас Вегас и следствие на знаковата му среща с кмета Каролин Гудман, състояла се през декември месец, 2022 г.

Припомняме, че по-рано този месец неправителствената организация "Bulgarian Society of Nevada" за поредна година организира най-голямото българско събитие в щата - събор, на който присъстваха генералният консул на България в Лос Анджелис, представители на местните власти и почетния консул на България в Невада, г-н Робърт Милър, който е и бивш губернатор на щата.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ралито Пътят на коприната се завръща...

Международното рали "Пътят на коприната" стартира в...

Народният отбелязва 174 години от...

Народният театър ще отбележи 174 години от рождението на...

Няма коментари към тази новина !