Атанас Месечков оживява след тумор в главата

21.05.2024 10:40 | Видян 433 пъти

Атанас Месечков оживява след тумор в главата

Болка, викове, тежки поражения – това съпътства дните на Наско. Кожата му се сбръчква. Гадни мехури излизат и се пукат по него. Лекарите няма какво друго да направят, освен да го подложат на поредица от операции – цели 6 на брой, за да отстранят всички обезобразени зони по тялото на невръстното хлапе. Рискът е голям, защото момчето, родено на 18 февруари 1988 г. е съвсем малко по онова време, пише Минаха години.

А хирурзите трябва да извършат тежка намеса в организма му. И то многократно. Добрият край оправя всичко – от жестоката драма днес Месечков има само един белег. Той открива танците покрай брат си и попада в нов красив свят, който го прави чисто нов човек. Уплашеното дете придобива самочувствие и се чувства стабилно. Ала съдбата го подлага на ново изпитание.

Едва не отпада от световно първенство заради сериозна контузия. Дори само гледката на изваденото коляно часове преди да излезе на сцената би подействала като студен душ на почти 100 процента от състезанията. Преживелият вече един зловещ инцидент Месечков обаче се събира и се състезава, въпреки адските болки. В Дания той се представя достойно. На връщане към България обаче не бил на себе си. Веднага след кацането ляга за пореден път на операционната маса.

Съдбата била подготвила за него още капани по пътя. Преди да дебютира в първото издание на Денсинг старс, лекарите му откриват най-злата от всички болести. Наско има тумор. Той, който мисли, че няма нещо, което може да го спре или да го уплаши, този път губи присъствие на духа. Тумор на 20 – това звучи като присъда. Намира сили да се изправи срещу болестта. След три дни за кой ли път претърпява операция. Туморът му е в главата. 12 часа докторите се борят за него. Ала ангелът му пазител не го оставя и този път. Операцията, преживяна през 2008 година е сполучлива и Наско оздравява, но оттогава всяка година се подлага на профилактични прегледи.

„Имах главоболие, виеше ми се свят, но го отдавах на преумората. Получих нещо като спонтанен припадък. Веднага тръгнах по лекари да разбера какво ми е. Накрая се оказа, че е тумор на хипофизата. Разбира се, доброкачествен. Почувствах нещо, едва когато образуванието започна да кърви. Затова неврохирургът ми каза, че трябва да реагираме много бързо. След като се разбра какво ми е, след три дни ме оперираха. Не ми отваряха главата, защото вече има нов метод – махнаха ми тумора през носа. Ако бях закъснял още малко, сега да съм ослепял, защото туморът беше около два сантиметра“, спомня си Месечков. Той е опериран от проф. Бусарски, вече покойник, в болница Свети Иван Рилски и на него дължи огромна благодарност за помощта.

След пет месеца се връща на дансинга, но вече е напълно променен. Наско разбира, че не всичко трябва да става на всяка цена. Просто гледа да живее колкото е възможно по-спокойно. Не винаги е възможно, особено когато си изправен пред лични изпитания, пред които си безсилен. Партньорът на доктор Щонова загубва първото си дете.

Той сключи брак през 2016 година със съсобственичката на най-голямата генетична лаборатория у нас Кремена, която има две деца то предишната си връзка. Малко преди това дошъл най-страшният момент на двойката. „Единственият ни труден момент беше, когато 10 дни преди сватбата загубихме първото си общо дете“, разкрива танцьорът. В момента голямата фамилия на Наско и Кремена наброява батко, който е студент, кака в частно училище, по-голямата обща дъщеря на 6 години и наесен ще тръгне в първи клас и малката, която е на 4 години.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мария Бакалова за методичното...

Когато става въпрос за популяризиране на нов филм, много...

Марката за дрехи Лакост е създадена...

Знаете ли, че "LACOSTE" се ражда заради шегата на един...

Няма коментари към тази новина !