Блъсната на пешеходна и прекарала 1 г. в болница 9-класничка в проекта По-полека в Пловдив

16.05.2024 15:33 | Видян 658 пъти

Блъсната на пешеходна и прекарала 1 г. в болница 9-класничка в проекта По-полека в Пловдив

Боряна Маринова никога няма да забрави своя 8-и клас, който изкарва дистанционно от болницата. Момичето е една година на лечение в здравното заведение, след като шофьор я блъска на пешеходна пътека на метри от Техникума по вътрешна архитектура и дървообработване "Христо Ботев" и също на метри от катастрофата, отнела тези дни живота на други двама млади хора в центъра на Пловдив. Тя беше една от участничките в основаването на младежкия клуб по безопасност на движението в рамките на проекта По-полека! Спаси живота си, не бързай! на Сдружение Екопрограма. Срещата с младите хора от града се проведе в актовата зала на нейното училище.

Освен Боряна, в дискусията участваха нейни съученици и техните по-големи приятели от 11 клас в техникума, част от които вече са 18-годишни и скоро ще стават шофьори. Пред тях говори и инсп. Пламен Петков от 2-ро районно управление на МВР в града под тепетата.

Над 30% повече са констатираните с акт нарушения на водачите в Пловдив през миналата година спрямо 2022 г., като в един пътен инцидент пострадалите са средно 1,5 души. Най-рисковият булевард е Освобождение с 31 катастрофи, но не само той е епицентър на трагедиите, които предизвиква безразсъдното управление на коли и мотори, младежките незаконни автогонки или карането пили или дрогирани на млади и не толкова млади "смелчаци зад волана".

Проектът се реализира по Националната програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта 2023-2025 №Uf2-116/2023, договор№25-00-78/01.12.2023.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гойко Митич чукна 84

Гойко Митич на 84 днес На снимката - преди 8 години,...

Оприличиха Анна-Мария Чернева на...

Тези дни, след участието на плеймейтката Анна-Мария...

Няма коментари към тази новина !