Свидетели на мистерията в Царичина проговориха

21.04.2024 07:56 | Видян 674 пъти

Свидетели на мистерията в Царичина проговориха

Според най-новото проучване на „Нешънъл Джиографик“ 63% от българите вярват в извънземни, а 8% твърдят, че са виждали такива. Една от причините толкова българи да вярват в съществуването на извънземен живот е военната операция в село Царичина.

Официалните версии за военното отцепване на района са две – издирване на златото на цар Калоян и показанията на Елисавета Логинова, че контактува с извънземна форма на живот, която живее в тунели под селото. Цената на операцията възлиза на тогавашни 16 милиона лева. Райна и Васил Тодоринови са сред свидетелите на военната операция от 6 декември 1990 г.

„Те не казваха нищо. Питала съм ги тия полковниците, те не казваха нищо. За нас не беше притеснително. Радвахме се, че има много хора в района“, казва Райна. На въпроса дали самите те са виждали извънземна форма на живот или каквито и да било паранормални явления, Васил сподели свое преживяване от двете години на копаене край дома им. Мъжът обясни, че е видял неясна светлина, която изчезнала пред очите му.

Всъщност мястото е една от първите бази на НЛО на нашата планета, смятат учени от цял свят. За пръв път обаче за това се заговаря сериозно след началото на демокрацията, когато родни военни правят грандиозни разкопки в търсене на важни доказателства. Извънземен кораб е кацнал в Царичина на 12 май 1991 г., твърди и феноменът Ели Логинова, която всъщност е екстрасенсът, който ръководи проекта в Царичина под командването и с организацията на военни.

Голямото копаене, както по-късно ще нарекат някои експеримента, е от 6 декември 1990 до края на ноември 1992 г. Логинова казва, че и сега се свързва с извънземни.

За съдбовния ден през май 1991-ва тя твърди: „Цялото събитие бе видяно от много хора – офицерите, войниците, хората от селото. Години след събитията в Царичина в моя Център за алтернативна медицина дойде пациент и ми разказа нещо много вълнуващо. Тогава бил военен – ръководел подразделение за бързо реагиране. Довери ми, че по времето на кацането на космическия кораб неговото подразделение е било дислоцирано за седмица в района на село Царичина с цел наблюдение, тъй като е било засечено необичайно явление в небето.

Обеща ми, че е готов да потвърди тези свои думи. По-късно обаче отказа с обяснението, че е подписал документи за конфиденциалност. Разбирам го.“ Най-възрастната жена в селото, баба Евга, която вече не е сред живите, пък разказваше, че открай време там се виждат летящи кълба и същества не от този свят.

Източник: Пиринско днес

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

13-годишна роди по време на училищна...

13-годишна ученичка роди дете по време на училищна...

Момче държало табела с думите "Сляп...

Сляпо момче седяло на стъпалата с шапка в краката си. В...

Няма коментари към тази новина !