Прецедент в Бригада Нов дом - майсторите отказват ремонт на къща

19.04.2024 12:00 | Видян 2852 пъти

Прецедент в Бригада Нов дом - майсторите отказват ремонт на къща

Мария Силвестър намира изход от всяка ситуация, колкото и критична да е тя

В новия епизод на „Бригада Нов дом“ тази събота от 20:00 ч. по bTV майсторите са изправени пред критична ситуация и са на път да си тръгнат от обект, който е в меко казано трагично състояние. Мария ще определи това като прецедент в историята на предаването и ще направи всичко по силите си да убеди момчетата да не се отказват, а заедно да намерят решение. И успяват, в името на това едно младо момче да има не само своята мечтана детска стая, а дори своя къща, свой дом.

Изключително тежки условия за живот в стара порутена къща, превзета от влага, с полуразрушени стени, под, покрив, с разпадащи се дограми, неработещи уреди и какво ли още не, ще заварят майсторите и Мария в новия епизод на „Бригада Нов дом“. В дома живеят 17-годишен младеж и майка му, заедно с чичото на момчето. Трагичното състояние на къщата е невъзможно да се подобри само с 5-дневен ремонт, затова намирането на друго решение, пред това майсторите да се откажат от обекта, се явява в лицето на по-малката къщичка в съседство, която някога е обитавана от бабата на момчето.

Въпреки, че е много малка по площ, тя ще се окаже в далеч по-добро състояние и по-подходяща за ремонт, и след общо решение на майсторите и семейството той ще започне.

„Надеждата умира последна“, са думите, в които вярва 17-годишният Дейвид. Въпреки, че наскоро е загубил баща си и тежките условия, в които е живял досега, момчето не губи вярата си и се старае и в училище, и вкъщи да помага, с каквото може. Скоро го очаква и абитуриентски бал, затова майсторите и Мария ще дадат всичко от себе си, за да усмихнат младежа, да запазят надежда му за бъдещето, да му дадат нови хоризонти и мечти.

Независимо от теснотията, в която бригадата ще трябва да направи ремонта, духът и настроението на майсторите в епизода ще са на ниво. С проява на неочаквани музикални таланти, с песни, шеги, козунаци, чай и кюфтета 5-те дни сякаш ще преминат по-леко, а с помощта и на доброволците от „Национална асоциация на доброволците в България“, които ще изнесат огромните количества боклук, ремонтът ще приключи почти неусетно.

Запазена марка на Мария е да прави приятни изненади и в този епизод няма да има изключение. Емоциите за Дейвид ще са големи, когато водещата ще го заведе на пазар, за да изберат заедно костюм за абитуриентския му бал. „Имам всичко! Вкъщи съм си!“, ще възкликне той, влизайки в къщата след края на ремонта, а Калин Евтимов ще сподели, че тези мигове на щастие у хората са удовлетворението, което „изтрива“ всички несгоди и препятствия по пътя.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Първият Ерген Виктор обяви Алек за...

Виктор Стоянов, който придоби огромна популярност у нас...

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Няма коментари към тази новина !