Жена, яла котка по време на бременноста си, роди дете със Синдром на върколака

11.04.2024 11:47 | Видян 1682 пъти

Жена, яла котка по време на бременноста си, роди дете със Синдром на върколака

Една майка разкри опасенията си, че състоянието на Синдрома на върколака на нейния син е причинено от това, че е изяла котка по време на бременноста си, докато се опитвала да задоволи глада си.

Джарен Гамонган от Апаяо във Филипините, е роден с пълна коса, черни бакенбарди и косми, които изпълват лицето, шията, гърба и ръцете му. Само един на един милиард души се ражда с това медицинско състояние.

Но суеверната му майка, Алма, вярвала, че появата на момчето се дължи на проклятие, наложено върху нея, когато изяла дива котка, докато била бременна със сина си.

Тя каза, че по време на бременността си е имала неудържимо желание за диви котки, екзотично ястие, което се среща в отдалечения планински район, където живее.

Алма каза, че е потърсила черна котка от приятели от селото и я е изяла - сотирана с билки - за което по-късно съжалявала, когато Джарен се родил.

За неин ужас местните жители насърчиха идеите й за проклятие.

Въпреки това, когато най-накрая заведе Джарен при квалифицираните лекари този месец, те разбраха, че той има медицинско състояние, наречено хипертрихоза, невероятно рядък синдром със само 50 до 100 докладвани случая по целия свят от Средновековието насам.

Кадри на очарователното момче „върколак“ го показват как си играе около сграда и дома им, въпреки че има медицинско състояние, което му причинява излишното окосмяване по лицето.

Алма каза: "Толкова се тревожа за него, когато дойде време да тръгне на училище. Може да бъде тормозен, че е различен."

"Обвинявах се, когато той се роди, заради желанията, които имах. Чувствах се много виновна. Но наскоро лекарите ми казаха, че няма връзка."

От трите деца на Алма, средното дете, Джарен, е единственото родено със заболяването.

По-големите му сестра и брат са родени без усложнения.

Алма каза, че Джарен е щастливо и игриво момче, но се оплаква от сърбящи обриви, когато времето се затопли.

Алма каза: "Ще го изкъпя, когато е горещо. Дори се опитахме да подстрижем косата, но тя просто щеше да стане още по-дълга и по-дебела, така че спряхме да го правим."

Алма най-после беше на консултация с дерматолог този месец.

Те потвърдиха, че състоянието на Джарен е изключително рядка хипертрихоза, наричана още Синдром на върколака, която засяга само около един на всеки милиард души.

Д-р Равелинда Сориано Перес, която провери Джарен, каза: "Вярваме, че това е наследствено състояние, но е много рядко. Един от само един милиард души може да го има."

Медикът добави, че докато хипертрихозата няма лек, лечения като лазерна епилация могат да помогнат на състоянието.

Тя каза: "Ще се опитаме да направим десет сесии за четири до шест седмици и след това да наблюдаваме."

Мама Алма сега моли за помощ, тъй като всяка сесия ще струва на семейството 2500 филипински песо (£35).

Тя каза: "Много съм благодарна на тези, които вече ни помогнаха. Надявам се, че синът ми може да има по-добър шанс в живота с ваша помощ."

Източник: DailyMail

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Дъждът отнесе новите колчета по...

Един от новите знаци на Фритьоф Нансен след дъжда. От...

Хванах се с кино, понеже не бях добър...

"Не бях добър ученик в гимназията, решиха, че не ставам...

Няма коментари към тази новина !