И Киро на снимка с контрабандиста, подарил часовник на Живко Коцев

09.04.2024 10:31 | Видян 2027 пъти

И Киро на снимка с контрабандиста, подарил часовник на Живко Коцев

В социалните мрежи се появи снимка на Кирил Петков със Стефан Димитров, един от обвинените за организирана престъпна група в митниците. Димитров е син на Марин Димитров, бивш шеф на Изпълнителната агенция по аквакултури (ИАРА). Бащата лежи в "Пирогов", а синът е в ареста заедно с Петя Банкова.

На кадъра, който се появи в групи във Фейсбук, Кирил Петков и Стефан Димитров са прегърнати. Това показва, че едва ли става дума за някаква случайна снимка за спомен. Съдейки по приятелските им усмивки, двамата очевидно имат познанство отпреди заснемането. Видимо от мястото около двамата, кадърът е направен в Градската градина в Пловдив.

Стефан Димитров заедно с директора на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха оставени в ареста с обвинение с участие в организирана престъпна група. Софийски градски съд взе това решение след двучасово заседание в събота. По време на заседанието стана ясно, че срещи на двамата са били заснети от охранителните камери на петзвезден хотел край Правец.

Съдия Тони Гетов каза, че "по делото има доказателства, че има десетки разговори между Банкова и Стефан Димитров. Има експертиза, от която е видно, че двамата се срещат в хотел "Хаят" в Правец. В разговори са обсъждали дейността на Агенция "Митници". Съдът отбелязва, че в първоначално в разпита си като обвиняема Банкова е отрекла да познава баща и син Димитрови, но както доказателства от СРС-та, така и от свидетелски показания е установено, че ги познава. Според съдия Гетов не е проблем срещата на Банкова с Коцев, но е притеснително присъствието на Стефан Димитров. Още повече, че има и снимки, от които се вижда, че в края на март в автомобил до летище София Стефан Димитров подарява скъп часовник на Живко Коцев и той поставя часовника на ръката си. В медиите по-късно излезе снимка на Живко Коцев, който позира с новия си часовник в кола, а кутията от подаръка е в скута му. До него се вижда Николина Ангелкова, бивш министър на туризма в правителствата на ГЕРБ.

Баща и син контрабандисти Марин и Стефан Димитрови заедно с главния секретар на МВР Живко Коцев

"Съдът не се доверява на обясненията на обвиняемите. СРС-та свидетелстват за проведени десетки разговори между Петя Банкова и Стефан Димитров. Обвиняемата запознава Димитров с различни аспекти на своята дейност като директор на Агенция "Митници". СРС-та показват и няколко срещи между Петя Банкова и Живко Коцев. Притеснителното в случая е, че срещата между двамата административни ръководители е посредством лице, което прави скъпи подаръци", посочи в съдебната зала съдия Гетов.

Снимков материал показвал как Банкова се среща с главния секретар на МВР Живко Коцев на летище София, за която се твърди, че била организирана от Стефан Димитров. "Има снимки от летище София. Те са на Димитров, Коцев и друга обществена личност. На тях се вижда кутия с часовник, който Коцев слага на ръката си", каза съдията.

СРС-та по делото показвали разговори между Петя Банкова и Стефан Димитров за неща, свързани с работата на митниците.

В профила си във Фейсбук журналистът Слави Ангелов публикува и кадри, които показват настоящия главен секретар на МВР Живко Коцев в обща компания с обвинените за контрабанда баща и син Стефан и Марин Димитрови. На една от фотографиите присъства и бившият МВР шеф Бойко Рашков, който е в компанията на Стефан Димитров, Марин Димитров и Живко Коцев.

Източник: Гласове

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сър Пол Маккартни е първият британски...

Пол Маккартни стана първият британски музикант...

Хванаха млад фермер да прави секс с...

Перверзник беше хванат да се промъква в краварник и да...

Няма коментари към тази новина !