Мишо Шамара специален гост на "Любовта е лудост"

05.08.2009 14:45 | Видян 6992 пъти | Гласували 1

Мишо Шамара специален гост на

Рапърът Мишо Шамара е специалният гост на "Любовта е лудост", съобщиха организаторите на традиционния варненски фест. 17-ото издание му издание започва на 28 август и ще продължи до 3 септември, съобщи Монитор.

Присъствието на Шамара там е свързано с участието му в независимата англо-българска продукция "Изтокът среща Бари Уест", в която той играе Биг Ша. Действието на нискобюджетната лента се развива във Варна.

Централно място на тазгодишната "Любовта е лудост" ще заеме панорама от филми с участието на големия актьор Петър Слабаков, съобщи художественият директор проф. Александър Грозев. Зрителите ще видят най-хубавите заглавия с негово участие - "Цар и генерал", "Смърт няма", "Шибил", "Покрив", както и "Звезди в косите, сълзи в очите".

Специален акцент в "Любовта е лудост" ще бъде най-новото немско кино. Шест филма ще представят каймака на произведеното в Германия през последната година. С голям интерес се очаква немската лента „Всички други" („Alle Anderen" ) на режисьорката Марен Аде, която грабна сребърна мечка на тазгодишното "Берлинале". Филмът е психологически разголваща драма на изпаднала в интимна и социална криза двойка. Очаква се самата режисьорка лично да пристигне заедно с 11-членна делегация, оглавявана от министъра на културата на провинция Бавария Зигфрид Шнайдер, добави проф. Грозев.

В рамките на конкурсната програма ще бъде показана "Прима примавера", съвместна продукция между Унгария, Англия, България и Холандия. Главните роли в нея са поверени на Весела Казакова и Джоко Росич. Българска следа има и в сръбската лента "Свети Георги убива змея" на Сърджан Драгоевич, в която играе ексминистърът на културата Стефан Данаилов, който вероятно ще участва в представянето на филма. Любопитно е, че и Вежди Рашидов също е поканен, така че двама министри на културата може да се срещнат във Варна.

Своето участие в "Любовта е лудост" е потвърдила грузинската режисьорка Нана Джуржадзе, която живее в Германия. Сред звездните гости ще бъде още американският режисьор Челик Каялар, снимал филма "Лунна соната", също включен в афиша на феста.

Друг акцент е панорамата на филмите с големия руски актьор Олег Янковски, който също си отиде тази година. Ще си припомним неговите шедьоври "Цареубиец", "Драма по време на лов" и "Полети насън и наяве".

Без съмнение голям интерес сред зрителите ще предизвика най-касовият руски филм за миналата година "Адмирал" на Андрей Кравчук, който има честта да закрие любовния фестивал. Във военната суперпродукция за живота на генерал Колчак участва цяло съзвездие от популярни руски актьори - Константин Хабенски, Егор Бероев, Сергей Безруков, Елизавета Боярская, Александър Лазарев и Николай Бурляев.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

На 1-и май започва Националният...

И този май на голям екран ще бъдат показани всички...

В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Няма коментари към тази новина !