Синът на Джон Ленън Шон с първи Оскар и мило послание за Йоко Оно

12.03.2024 14:12 | Видян 416 пъти

Синът на Джон Ленън Шон с първи Оскар и мило послание за Йоко Оно

Феновете на Бийтълс бяха развълнувани в неделя вечерта, когато един от синовете на Джон Ленън получи Оскар на сцената в Dolby Theatre в Лос Анджелис.

Оскар за късометражен анимационен филм беше връчен на War Is Over! Вдъхновен от музиката на Джон и Йоко по време на 96-ите награди на Академията в неделя вечер. Шон Оно Ленън, който написа антивоенната история, включваща парчета от неговите родители, звездата на Бийтълс Джон Ленън и съпругата му, художничката Йоко Оно, беше сред тези, които получиха наградата заедно с Дейв Мълинс и Брад Букър.

Докато приемаше наградата, 48-годишният Шон извика на майка си Оно, която според него е в Обединеното кралство, и помоли публиката да се присъедини към него и да каже „Честит ден на майката“, докато британците празнуваха Деня на майката в неделя. „Просто искам много бързо да кажа, че майка ми навърши 91 години този февруари и днес е Денят на майката в Обединеното кралство, така че може ли всеки да каже честит Ден на майката Йоко?“ — попита Шон.

Звездната публика изпълни милата молба на носителя на Оскар, оставяйки тези, които гледат Оскарите у дома, развълнувани от трогателния момент. „Те спечелиха награда „Ани“ един ден преди Йоко да навърши 91 години и сега спечелиха „Оскар“ в деня на майката, виждате и усещате влиянието на Йоко във Вселената навсякъде“, написа един в Twitter (X), докато моментът се излъчваше по телевизията.

Друг добави: „Винаги е приятно да видиш нещо, свързано с Бийтълс на шоу на наградите. Шон Ленън приема гонг, свързан с изкуството на родителите му – War Is Over – беше сладко. И той накара публиката да крещи "Честит ден на майката, Йоко!" Трети просто добави: "Джон Ленън би се гордял."

Покойният Джон Ленън става баща за първи път през април 1963 г., когато тогавашната му съпруга Синтия Пауъл ражда Джулиан. Джон и Синтия се разделят през ноември 1968 г. и след това Джон не вижда често Джулиан. Джулиан е казвал преди, че е бил по-близък с приятеля на баща си и колега от групата на Бийтълс сър Пол Маккартни, когато е бил малък. Пол дори пише песента Хей Джуд, за да накара младия „Джлус“ да се почувства по-добре по време на развода на майка му и баща му.

На 35-ия си рожден ден през 1975 г. на Джон се ражда второ дете, Шон Оно Ленън, от новата му съпруга Йоко Оно в Ню Йорк. След раждането на Шон известната певица от Ливърпул се грижи за него в дома им и "прегръща" баща си, докато той не е застрелян в Ню Йорк през декември 1980 г.



Говорейки през декември миналата година, най-големият син на Джон Джулиан отхвърли слуховете за вражда между него и брат му Шон. По време на интервю Джулиан си спомни как Шон бил нервен да присъства на премиерата на филма на Бийтълс „Върни се“ през 2021 г. и почувства натиск да присъства на бляскавото събитие.

„Той почувства огромен натиск. И аз не исках особено да ходя. Но той каза, че се чувства длъжен да отиде“, каза Джулиан пред Esquire. „Така че, понеже го обичам толкова много, си казах: „Слушай, идвам с теб. Ще се изправим срещу демоните заедно“. И това е смешно, защото винаги е имало, особено в пресата в Обединеното кралство, „Синовете на Ленън враждуват, "това, онова". Никога не сме се карали през живота си. Това са глупости."

Джулиан също каза, че със сигурност е имало известно напрежение в семейството, но когато всички остареят, те виждат кое е наистина важно. Сега на 60 години той говори за това какво чувства към другите от Бийтълс и техните деца. „Любовта към Шон и любовта към Йоко Оно, и Стела Макартни, и Пол, и Мери Макартни, и Дани Харисън и Зак Старки – това е едно голямо старо, странно семейство,” Джулиан добави. "Но както се казва, семействата винаги са малко прецакани."

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Смях: Директна връзка от автобуса към...

Смях: Директна връзка от автобуса към метрото.

Да се тревожиш е като да изплащаш...

Да се тревожиш е като да изплащаш дълг, който всъщност...

Няма коментари към тази новина !