Рупърт Мърдок се сгоди на 93 г.

11.03.2024 14:23 | Видян 252 пъти

Рупърт Мърдок се сгоди на 93 г.

Вече на 93-годишна възраст медийният магнат Рупърт Мърдок се сгоди за пореден път - сега половинката му се оказа 67-годишната рускиня Елена Жукова, бивша тъща на Роман Абрамович.

За Мърдок това ще бъде пети брак - и втори годеж в рамките на една година. Само до април 2023 г. австралийският милиардер планираше да се ожени за жена на име Ан Лесли Смит, с която се познаваше от около 6 месеца.

Годежът се разпадна само за няколко седмици. А през лятото на 2023 г. Мърдок е започнал новата си връзка с Жукова - молекулярен биолог по професия и майка на бившата жена на Абрамович Дария Жукова.

Първоначално Елена Жукова е работила в Централния институт по хематология на СССР, където се занимава с научна дейност. След разпадането на Съветския съюз тя емигрира с дъщеря си Дария в САЩ, след като получава покана да работи в центъра за изследване на диабета в Хюстън.

По-късно се премества в Лос Анджелис, където става преподавател в Калифорнийския университет.

Жукова има два брака - първият е с бащата на Даша Жукова (р. 1981) Александър Рабкин, който според руските медии е приел фамилното име на жена си, вместо да даде своето на нея.

Семейният живот се разпада доста бързо - двамата се развеждат още докато единствената им дъщеря е малко дете. Бившият мъж на Елена Жукова също емигрира на Запад, в Лондон, през 90-те.

Вторият ѝ съпруг е руски учен-биолог Георгий Гаузе, от когото тя ражда близнаци през 1992 г. в САЩ - но отново следва развод.

За връзката между нея и Рупърт Мърдок се разбра през лятото на 2023 г., когато двамата бяха засечени на круиз по Средиземно море. Според медийни публикации, Жукова и Мърдок са се запознали през общи приятели.

Даша Жукова се познава и с една от бившите съпруги на Рупърт Мърдок - Уенди.

Според Washington Post, сватбата на медийния собственик ще се проведе на 1 юни в Калифорния.

За последно Рупърт Мърдок беше женен за бившия модел и актриса Джери Хол, която поиска развод заради "непримирими разногласия" през лятото на 2022 г.

Той има шест деца от първите си три съпруги.

Днес Мърдок навършва 93 г.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Най-татуираната българка лъсна чисто...

Над 100 картини е нашарила по цялото си тяло брокерката...

Майк Тайсън срещу Джейк Пол е обявен...

Предстоящата боксова среща между живата легенда на...

Няма коментари към тази новина !