Азис е Лейди Гага отпреди нея, обожавам го: Йелена Карлеуша

06.03.2024 10:09 | Видян 578 пъти

Азис е Лейди Гага отпреди нея, обожавам го: Йелена Карлеуша

Първият концерт на сръбската звезда пред българска публика премина изключително успешно

Скандалната сръбска звезда Йелена Карлеуша се изметна от думите си, казани по адрес на българската музика и определението й, че е “боклук”. Обвини медиите, че думите й са преиначени. Само преди дни тя направи първата си изява в България, а интересът към нея бе голям.



“Не бих искала българската публика да ме знае като най-скандалната, защото аз не бих искала да съм това. Не знам какво е скандалното в моята кариера или в моя личен живот, освен това, че аз винаги съм била себе си. Сръбските медии вече не ме определят така, сега се поуспокоиха” – каза тя в “Преди обед” по бТВ.

Певицата даде да се разбере, че скандалното й изказване за българските певици и музика била изтълкувано погрешно и думите й не се отнасяли за всички изпълнители у нас.

“Не го казах точно по този начин, малко по-кратко го казах, по по-конкретен начин. Казах, че сръбските певци обичат да се занимават с българската музика, но не с най-добрата българска музика, а с българския боклук. А България има фантастична музика, фантастични певци, с един от тях имам и дует. Той се казва Азис. От 20 години се познаваме, приятели сме, аз го обожавам. Той е Лейди Гага отпреди Лейди Гага. Той е пример за всички нас на Балканите, когато говорим за смелост, за иновации, когато говорим за разрушаването на границите, за вкарването на нови неща, които на Балканите не ги бяхме виждали преди това” – обясни тя позицията си отпреди време.

За това каква е била конкретната причина да направи скандалния коментар за българския шоубизнес, Карлеуша каза: “Лошата музика! Лошата музика на мен ми пречи. Лошата продукция, евтината музика – това ми пречи. Мисля, че всяка държава в региона има и добра, и лоша музика. Всички в шоубизнеса трябва заедно да вървим напред, а не да вървим към миналото, към старата примитивна музика”.

Припомняме, че тогава родната ни фолк певица Андреа бе първата наша звезда, която реагира остро на изявлението на  Карлеуша. Тя пък не й остана длъжна и я захапа: “Мила Андреа, аз нямах предвид българската музика, а само твоята”.

По повод първото гостуване на скандалната сръбска звезда у нас, Андреа заяви: “Евала на жената. Дойде да събере парите на българите, които така цветущо обижда! Послушахме песните, които дори и Сърбия не ги знае, изпя единствената песен, позната ни, и то на Азис! Взе си великия антураж, който пак ние платихме, и си тръгна. Браво. Това си заслужаваме! Затова сме на този хал!”

Доказалата се наша певица и зад граница даде да се разбере, че Карлеуша е копирала визиите й с години закъснение, а също извади 10 кавъра на най-големия си хит “Хайде опа”, повечето от тях – изпети от сръбски певици.

Факт е, че първият концерт на сръбската звезда пред българска публика премина изключително успешно, а тя самата сподели снимки и видеа в социалната мрежа, като показа какъв е бил интересът към нея в София.

Снимка: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !