8000 души чакаха да ни видят: Васил Михайлов за Капитан Петко войвода

05.03.2024 16:33 | Видян 636 пъти

8000 души чакаха да ни видят: Васил Михайлов за Капитан Петко войвода

В студиото на телевизия Bulgaria ON AIR актьорът сподели какви са очакванията му за бъдещето на България

Тази събота Васил Михайлов гостува в „Опорни хора“ по Bulgaria ON AIR, а повод за гостуването на познатия на всички българи актьор е стартирането на сериала „Капитан Петко войвода“ в ефира на политематичната телевизия, който се излъчва всеки делничен ден в 19:30 часа.

За образа си на капитан Петко Войвода Васил Михайлов разказва, че е отишъл на градска среща пред паметника във Варна. Имало е около 8 хил. души, които са тръпнели в очакване да го видят.

"Не знаех, че вътре киното е вече пълно. Когато ги поканих да отидем отсреща в училището, извикаха: "Води ни!". Бяхме почти пред гражданска война. Вечерта, като се прибрахме, треперехме. Отидохме на бар и там никой не ни познаваше. Малък Петко плачеше и казваше: "Войводо, цяла Варна беше наша, а сега никой не ни знае", каза Михайлов.

Той се превръща в един от най-обичаните български актьори, като при обиколката на екипа из страната актьорът е посрещан като национален герой с хляб и сол.

В ефира на Bulgaria ON AIR той призна, че една от най-големите му болки е тази, че сме много разделени. На въпрос какво е бъдещето на България, той отговори, че е оптимист, но му става тъжно, защото младите бягат навън и им е много лесно, защото няма нещо, което да ги влече обратно.

"Животът навън е друг и те забравят откъде са дошли и какви са нашите традиции", сподели Михайлов.
В разговор с водещата Ганиела Ангелова той сподели, че още като студент е играл във Военния театър, участвал е в осем пиеси, половината в репертоара на класа, а другите четири - в двугодишен курс за режисьори.

"Отидох в провинцията с 10-15 натрупани неща. Мен ме избра Асен Шопов, за което съм му цял живот благодарен. Отидох в театъра в Димитровград. Закриха го и го събраха с Хасково. Последната година бях и директор. Около 20 души бяха млади колеги, но вече с опит", разказа Васил Михайлов в студиото на предаването.

По думите му на хората, които се занимават с изкуство, не им е мястото в политиката. Актьорът отбеляза и, че не се дава на кого да е да прави филм за Ботев и Левски.

"В първия филм за Ботев играх поп Сава Катрафилов. На Ботев текстът е ясен: "Тръгнал съм да освобождавам този робски народ", посочи Михайлов.

Пълното интервю с актьора Васил Михайлов можете да гледате в сайта на политематичната телевизия – bgonair.bg или в YouTube канала на Bulgaria ON AIR.
 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо лошите в киното се превърнаха в...

Замисляли ли сте се върху идеята за подкрепянето на...

Тайните за красота на турските актриси

Вечно младежкият външен вид на Неслихан Атагюл на пръв...

Няма коментари към тази новина !