Алек Болдуин ще спечели делото за убийството на Халина Хътчинс

29.02.2024 16:16 | Видян 808 пъти

Алек Болдуин ще спечели делото за убийството на Халина Хътчинс

Алек Болдуин ще спечели процеса за непредумишлено убийство на операторката Халина Хътчинс, твърди адвокат по наказателни дела. Защитата твърди, че отговорникът за оръжията Хана Гутиерес-Рийд се е надрусала в нощта преди фаталната стрелба.

Криминален адвокат вярва, че Алек Болдуин няма да бъде вкаран в затвора за смъртта на Халина Хътчинс, въпреки че е даден за пример в продължаващия процес за фаталната стрелба.

65-годишният актьор направил изстрел със пистолет, смятан за реквизитен на снимачната площадка на своя филм Ръжда, на 21 октомври 2021 г., убивайки оператора Хътчинс и ранявайки режисьора Джоел Соуза.

Докато през януари Болдуин пледира за невинен по обвинение за непредумишлено убийство, процесът срещу оръжейника на филма Хана Гутиерес-Рийд започна миналата седмица, като прокурорите се стремят да я представят като дезорганизирана и неподготвена за работата, както и да я обвинят в смесване на бойни патрони с бутафорни такива.

Адвокатът по наказателни дела и експертът по Death By Fame Сара Азари изрази мнение относно продължаващото съдебно производство и обясни защо вярва, че Болдуин ще спечели делото си.

Говорейки ексклузивно за DailyMail, тя каза: "Те явно искат да накажат Алек Болдуин, но вие искате да тръгнете след оръжейника."

"Това е нейно задължение. По протокол актьорът разчита на безопасността на реквизитите, дадени им от онези, които отговарят за безопасността на тези реквизити и така той направи точно това."

"По време на стрелбата оръжейникът е изчезнал и е оставил пистолета на втория режисьор, вторият режисьор казва, че пистолетът е студен, което означава, че не е зареден с бойни патрони. И това не било вярно."

Сара също определи случая като „срам“, тъй като оръжието на убийството, което трябваше да бъде жизненоважно доказателство, беше променено, когато ФБР го взе за тестване.

"Имаме огромен проблем тук, защото този пистолет е димящият пистолет, буквално, е частта от доказателството в този случай и този пистолет вече не е в състоянието, в което е бил, когато е стреляно по Халина Хътчинс."

"Не можете да включите анимация и да осъдите някого с модифициран пистолет, така че това е много проблематичен случай за прокуратурата."

"За да станете пред съдебни заседатели като прокурор и да се опитате да демонстрирате какво се е случило или как Алек Болдуин описва случилото се за невярно, имате нужда от пистолета при условие, че е бил точно по времето, когато го е държал в ръката си, дали вярвате или не, че той е дръпнал спусъка е друга история."

Коментирайки как Болдуин може да получи справедливост, тя продължи: "Чувствам много силно, че Болдуин ще спечели."

"Оръжейникът има абсолютно законно задължение. Тя е проявила престъпна небрежност, защото не е изпълнила това задължение. Според мен тя трябва да бъде призната за виновна за непредумишлено убийство, което е престъпна небрежност."

"Но Болдуин не. Болдуин трябва да иде на съд, но не виждам 12 съдебни заседатели единодушно да го признаят за виновен въз основа на тези факти."

Миналата седмица на съдебните заседатели бяха показани текстове от прокурори от Ню Мексико, в които Гутиерес-Рийд каза, че се е напушила в нощта преди фаталната стрелба.

В едно съобщение, изпратено на 20 октомври, тя каза: "LOL. Така или иначе нямам нужда от това тази вечер. Може скоро да отида да пуша в джакузито."

В съобщенията не се уточнява какво е пушила.

По-късно тя изпрати друго съобщение до друг човек, в което казва, че е „тръгнала надолу, за да се издигне отново високо“.

В съдебни документи прокурорите в процеса твърдят, че употребата на марихуана, кокаин и алкохол от страна на Гутиерес-Рийд вечерите след заснемането на филма може да е довела до нейното увреждане на работата в деня на стрелбата.

Хътчинс загина, когато италианският револвер Colt .45, репродукция на Pietta, с който Болдуин репетираше, изстреля бойния патрон, улучвайки изгряващата звезда на киното в гърдите.

Правни експерти казват, че ако прокурорите убедят журито, че Гутиерес-Рийд е била неадекватна на снимачната площадка, където е отговаряла за безопасността на огнестрелните оръжия, тя може да бъде осъдена по обвинение в непредумишлено убийство, което носи до 18 месеца.

Тя също е обвинена в подправяне на доказателства за това, че е предала торба с кокаин на колега от екипа след стрелбата, за да попречи на полицията да я открие.

Тя не се призна за виновна и по двете обвинения.

Обвинението и защитата се опитаха да покажат хаос в нискобюджетния филм, където два случайни изстрела от огнестрелно оръжие в един ден накараха снимачен екип да напусне снимачната площадка часове преди Хътчинс да умре.

Адвокатите на защитата казаха, че Хътчинс е загинала поради безразсъдното боравене с револвера от страна на Болдуин, докато прокурорите обвиниха Гутиерес-Рийд в случайното въвеждане на истински куршуми на снимачната площадка и неспособността им да ги забележи.

Адвокатите на оръжейника казаха, че тя е била несправедливо набелязана от полицията след стрелбата, докато Болдуин, който също е обвинен в непредумишлено убийство, е бил оставен да се скита и да говори по телефона си. Адвокатите на Болдуин искат процес през юни.



Адвокатът по наказателни дела Сара се завърна за втория сезон на сериала на Investigation Discovery Death By Fame, чиято премиера беше в края на януари.

Популярното шоу изследва шокиращите истински истории зад възхода, падението и убийството на някои от най-обещаващите холивудски звезди, като най-новата част се задълбочава в убийството на Jam Master Jay от Run-D.M.C и престъпната кариера на актьора от Остин Пауърс Джоузеф Сон.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !