Хр.Иванов седя в скута ми, като променяхме Конституцията: Пеевски

22.02.2024 10:27 | Видян 576 пъти

Хр.Иванов седя в скута ми, като променяхме Конституцията: Пеевски

"Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, когато правехме конституционните реформи. Олигарсите зад него искат да вземат прокуратурата. Нищо друго не се случва".

Това заяви лидерът на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски в кулоарите на Народното събрание по адрес на съпредседателя на Демократична България.

"Лично аз отказах на Христо Иванов делкането, което той ми предложи в моя кабинет. Той предложи делкането да бъде сигурно - как ще се избере Висшият прокурорски съвет, за да бъде избран за главен прокурор неговият ортак Андрей Янкулов от "Антикорупционен фонд", а за зам. главен прокурор да бъде избран Сава Петров. Лично седя зад думите си - Христо Иванов и олигарсите зад него искат да завземат прокуратурата", каза Пеевски.

По думите му е имало добри разговори за промените в Конституцията. Според него Христо Иванов е излъгал, казвайки регулаторите да не влизат в Конституцията, а да се уредят после с подзаконови актове в други закони. Пеевски е на мнение, че е логично всички участници в управляващото мнозинство, което включва и ДПС, заедно да избират регулаторите, а "не да бъдат делнати 50 на 50".

"Да спрат приказките вече, как ГЕРБ с ДПС... Кое е лошото на ДПС?! Че Христо Иванов пи мазно турско кафе в моя кабинет и седеше в скута ми, докато се случиха промените в Конституцията, и всичките ми идваха час през час в кабинета? Сега ще ми казва, че отново ще извади темата за ДПС? Коя, бе, Христо, приятелю мой, истината е, че ние крепихме това правителство 9 месеца и ако нас ни нямаше, то нямаше да се случи!", каза Пеевски.

"Маските трябва да паднат, Христо! Всичко свърши, вие сте ми ясни", каза на финала лидерът на парламентарната група на ДПС.


автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !