Нетът гръмна, чуждестранен сайт писа за 3D портретът на Васил Левски

21.02.2024 12:57 | Видян 1454 пъти

Нетът гръмна, чуждестранен сайт писа за 3D портретът на Васил Левски

"Националният герой на България пресъздаден в 3D с Unreal Engine 5

Ивайло Иванов предложи дигитален поглед върху Васил Левски, известен още като Апостола на свободата.

В подвиг на вдъхновяващ патриотизъм, 3D артистът и обучител на персонажи Ивайло Иванов, известен със своите изключителни 3D портрети на известни герои от филми и телевизионни сериали, наскоро представи невероятно пресъздаване на българския национален герой Васил Левски.

Роден през 1837 г., Васил изиграва ключова роля в българското революционно движение за освобождението на страната от Османската империя. Днес той е почитан като Апостол на свободата и е считан за една от най-великите исторически фигури на България, с множество национални институции и паметници, отдаващи почит на революционното му наследство.

Използвайки останалите снимки на Васил като основна референция, Ивайло си представя изключително реалистичен портрет на героя, отбелязвайки, че може да има леки разлики между портрета и действителния външен вид на Васил, предвид тежкото ретуширане на съществуващите снимки. Според художника, героят е създаден с помощта на ZBrush и рендиран в Unreal Engine 5". Това пишат на сайта 80 Level

Още от творчеството и работата на Ивайло Иванов вижте ТУК

80 Level е глобална мрежа за публикуване на дигитално съдържание, която свързва компании за видеоигри, талантливи личности и творчески организации за взаимна изгода.

ВИЖ ВИДЕО С 3D ПОРТРЕТЪТ НА ЛЕВСКИ ТУК

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !