Война на продуцентите: Халвата срещу Тушев

19.02.2024 10:02 | Видян 9587 пъти

Война на продуцентите: Халвата срещу Тушев

"На първо време искам да поздравя по случай рождения му ден моя скъп колега Магърдич Халваджиян. Желая му здраве, семейно щастие и творческо дълголетие.

Това не променя впечатлението ми, че проектите ни са таргетирани негативно от него и фамилията му. Какви са причините за това не мога да знам. Миналата година преди началото на пролетния телевизионен сезон проведохме телефонен разговор с него, след като разбрахме, че в “Като две капки вода” се планира тенденциозно отношение към друг наш проект.

По отношение на т.нар. копи-пейст, искам да напомня на господата Халваджиян, че Денсинг старс е форматно телевизионно заглавие, което се продава в над 40 територии. В параметрите на обмена попадат всички форми на съдържание - промоция и маркетинг стратегии, декор, костюми, музикални кътове, сценарии, хореографии, визуализации, анимации, схеми на осветление и пр. Взаимодействието между отделните територии се насърчава от лицензодателите, а всички решения се вземат с тяхно одобрение. Колкото и да си приличат всички издания по света, те носят една съществена разлика - героите са различни, емоциите им са различни, драмите и еуфорията им също.

Това са обстоятелства, които колегите познават добре, и извъртането им във вид на сензация мога да сравня само със симулативното търкаляне на техен репортер в опит да бъде представен за жертва на физическа саморазправа пред склад за храни с изтекъл срок на годност (доколкото помня). Точно такива “оригинални творчески решения” струваха ефира на разкошното предаване “Господари на ефира”, което впрочем също е лицензиран продукт.
Ние нямаме проблем с опитите си да предоставим на нашите зрители качествено съдържание, подчинено на световни стандарти, колкото и да бъде наричано всичко това “цирк с елементи на хорър”.

В заключение искам да поднеса своите извинения към тези, които може би съм засегнал с тези редове. На пазара за производство на телевизионно съдържание сме една шепа хора и да си правим подобни активни мероприятия е доста просташко.

И да, аз го направих този “безумен кастинг”, Джуди Халваджиян.
Приятно гледане!", сподели продуцентът на Ергенът и Денсинг старс и майстор на Биг брадър Радо Тушев.


автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !