Правят се на мъже на гърба на Ивайла Бакалова за Нотариуса

06.02.2024 12:08 | Видян 811 пъти

Правят се на мъже на гърба на Ивайла Бакалова за Нотариуса

Група мъже окупира телевизорите тези дни, за да се хвали кой как разследвал убития член на ОПГ Нотариуса, а истината е, че всичко свърши една жена. Липса на срам или нещо друго? Изберете сами определението, казвам аз като свидетел как се правеше истинското разследване на Ивайла Бакалова. И какви загуби й струва това – на приятели и куп други неща.

След дълготрайно неуспешно изнудване първо от името на КОНПИ, след това -  на прокуратурата, което завърши с ареста и хвърлянето зад решетките на нейната половинка Веселин с измислени доводи, тя се реши на отчаян ход: да направи скрита камера на Нотариуса. И той си поиска 100 000 евро, за да ги предаде нагоре и да „оправи” изнудвания.

Ивайла предостави материала на Антикорупционния фонд, но не на шефа му Бойко Станкушев, който днес се фука по темата и със сигурност ще получи потупване по рамото и увеличен бюджет от американска страна за неправителствената организация, която оглавява.

Истината е, че съучастник на Ивайла в разследването беше Ники Стайков от АКФ, който направи Осемте джуджета и другите знакови удари, които доведоха до протестите, Промяната и т.н.

Нещата по казуса с Нотариуса се развиха бавно, много по-бавно, отколкото можеше, но все пак видяха бял свят, благодарение на нейната и на неговата смелост. Във времена, когато я нямаше нито Промяната, нито сегашните „герои” на борбата за върховенството на закона, които направиха съдебната система и особено прокуратурата още по-зависими с промените в Конституцията.

А Гешев, че и Цацаров изглеждаха непоклатими на постовете си в една порочна система на срастване на законодателната с изпълнителната власт, от която всички не нашега трепереха и чинно си плащаха. Система, показана в цялата й гадост от Ивайла с нейната скрита камера. Система, стояща плътно зад Нотариуса и всичките му дела и поръчки.

По неговия казус тези дни се похвали с разследване и Бойко Рашков, ексследовател №1 на републиката, сега депутат от ППДБ, който го играе там напоследък нещо като вътрешна опозиция, а преди това - народен представител от БСП.

Всеки, който е наясно с казуса знае, че за година и половина като министър на вътрешните работи, той не постигна никакъв резултат, макар алармиран многократно от Ивайла Бакалова по казуса с Нотариуса. Защото не можеше или защото не искаше. Все едно е. Нулата си е нула и той няма никакво оправдание за това.

Важното е да бъдем живи и здрави!

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !