Кенди Дълфър на джаз феста в Банско

31.07.2009 12:20 | Видян 4266 пъти

Кенди Дълфър на джаз феста в Банско

Над 150 музиканти от близо 20 държави ще участват в 12-тото издание на джаз фестивала в Банско през август. Само бегъл поглед върху имената на участниците ще ви убеди, че досега не е имало по-силна програма. Спряхме се на саксофонистката Кенди Дълфър (Candy Dulfer), която ще свири в Банско заедно с бенда си на 11 август.

За шоуто тя е поискала от организаторите шест пиана Yamaha, както и специалната Fender Blues DeVille. Саксофонистката и нейният бенд ще представят последния си албум Funked Up & Chilled Out (2009).

Кенди Дълфър ще излезе на сцената на градския площад "Никола Вапцаров" заедно с Ulco Bed (китара), Ronald Kool (кийборди), Manuel Hugas (бас), Joost Kroon (ъдарни), Chance Howard (кийборди, вокал), Leona Phillipo (вокал) и Jan van Duikeren (тромпет).

Кенди Дълфър е родена в Амстердам, Холандия. И макар че първо сяда на барабаните (когато е само на пет години), на седем обиква саксофона. Няма как - все пак тя е дъщеря на известния джаз саксофонист Ханс Дълфър.

Кенди Дълфър е номинирана за Grammy още с първия си запис Saxuality (1990). Американците я наричат Момичето на Принс, който често я кани в негови проекти. От съвместната работа с Дейв Стюарт пък се раджа хитовото Lili Was Here. Към Принс и Дейв Стюарт ще добавим и проектите с Дейвид Санборн, Алън Парсънс, Pink Floyd, Eurythmics и много други.

12-тото издание на традиционния джаз фестивал в Банско ще се проведе от 8 до 13 август. Музикантите ще свирят на две сцени - едната ще бъде изградена на площад "Никола Вапцаров", а другата ще е пред хотел "Роял Тауърс". Всички концерти са абсолютно безплатни за любителите на джаза.

Фестът по традиция ще открие Васил Петров. Той и Камелия Тодорова са сред задължителните участници. Тази година в Банско ще чуем още Four Bones Jazz Combo, Jazzex, Клеър Тийл, Джейми Дейвис, Игор Бутман, Аксел Цвингенбергер.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !