Топ 5 най-добри бойни сцени от филми на Жан-Клод Ван Дам

21.01.2024 07:50 | Видян 1007 пъти

Топ 5 най-добри бойни сцени от филми на Жан-Клод Ван Дам

Филмите на Жан-Клод Ван Дам имат някои страхотни бойни сцени и уменията на дългогодишния танцьор и майстор по бойни изкуства са напълно показани в неговите най-добри.

Филмите на Жан-Клод Ван Дам съдържат някои невероятни бойни сцени, но някои се класират по-високо от други. Ван Дам е известен със своя опит в бойните изкуства. Зрителите често ще го видят да използва своята сръчност, за да рита опонентите си, както и да избягва настъпващите удари. Много от неговите бойни сцени не включват оръжия, като героите на Ван Дам разчитат на собствените си умения и всичко около тях, за да спечелят "деня".

Ван Дам е участвал в над 60 филма, като първата му голяма роля идва през 1985 г., когато получава ролята на Франк Дюкс в "Кървав спорт". Оттогава той продължава да играе и дори режисира някои от собствените си филми. Ван Дам също е участвал в други франчайзи, като The Expendables 2 и втората и третата част от филмите за Kung Fu Panda. Във всички тях неговата бойна мощ и майсторство в бойните изкуства са демонстрирани в бойни сцени. Ето и топ 5-те бойни сцени:

5. Последната битка със Сандмен в Смъртна заповед (1990)

Дългоочакван двубой, който завършва с победа на Ван Дам



Главният злодей на Смъртна заповед е сериен убиец, който нарича себе си Сандмен - Пясъчния човек. След като Пясъчният човек убива своя партньор, детектив Луис Бърк, изигран от Ван Дам, се изправя и застрелва серийния убиец. Повече от година по-късно Бърк отива под прикритие в затвор, за да разкрие поредица от убийства. Пясъчният човек пристига в затвора като нов затворник и в крайна сметка се сблъсква с Бърк. Пясъчният човек първоначално надвива Бърк, но Бърк успява да се върне на върха, след като бутне Пясъчния човек в отворения котел. Когато Пясъчният човек излиза, ужасно обгорен, последвалият ритник на Бърк го изпраща в стеблото на клапана, където той в крайна сметка умира.

4. Последната битка в Лъвско сърце (1990)



Лъвско сърце ни представя Ван Дам като Лион Готие, войник от Френския чуждестранен легион, който дезертира, за да види умиращия си брат в Лос Анджелис. Пристигайки в Ню Йорк без пари, Лион се присъединява към нелегален боен кръг и е наречен "Лъвското сърце". Той продължава да се бори дори след като се вижда с брат си, за да подкрепи снаха си и племенницата си.

Последната битка на Лион е срещу Атила, безмилостен боец, който обича да дава фалшиво чувство на надежда, преди в крайна сметка да победи опонентите си. Лион, който страда от счупено ребро, лесно е свален, но се изправя отново, след като научава, че приятелят му е заложил срещу него. Той сръчно побеждава Атила, но пощадява живота на мъжа.

3. Битката с Карла на Купа Стенли във Внезапна смърт (1995)



Действието във Внезапна смърт се развива по време на мач 7 от Купа Стенли между Питсбърг Пингуинс и Чикаго Блекхоукс. По-голямата част от действието се развива в рамките на Penguins' Civic Arena, така че героят на Ван Дам, Дарън Макорд, в крайна сметка се бие с талисмана на отбора. Карла, член на терористична организация, която планира да взриви арената, се преоблича като Айсбърг, за да убие Дарън. Маскировката на пингвин добавя странно чувство за хумор към сцената на битката, тъй като Макорд трябва да отблъсне атаките на Айсбърг. Той обаче печели, като изгаря ръката на Карла в кошницата за пържене и я убива, като я рита върху лентата на съдомиялната машина.

2. Последната битка в Универсален войник (1992)

Ван Дам срещу Долф Лундгрен



Ван Дам и Лундгрен играят ролите на реанимирани войници, които са били криогенно замразени след инцидент във войната във Виетнам. Люк Деверо и Андрю Скот, изиграни съответно от Ван Дам и Лундгрен, ще бъдат използвани в програмата UniSol, антитерористична единица. Деверо си спомня миналото си, въпреки серума, използван за потискане на тези спомени, и си спомня как Скот полудява и убива невинни цивилни, както и техните другари войници.

Във финалната битка Деверо губи поради използването на мускулни подобрители от Скот. Деверо успява да вземе останалите подобрители от Скот и да ги използва сам, поставяйки ги на равни условия. След това Деверо рита Скот върху зъбците на сенокомбайн и го включва, убивайки го.

1. Финалната битка в Кървав спорт (1988)

Ван Дам преодолява препятствията, за да спечели "Кумите"



Ролята на Франк Дюкс в Кървав спорт е пробивната роля на Ван Дам. Дюкс, след като е бил обучен в нинджуцу от учителя си Сензо Танакта, влиза в Кумите, нелегален турнир по бойни изкуства. Дюкс привлича вниманието на бившия шампион по Кумите, Чонг Ли, след като Дюкс подобрява рекорда на Ли за най-бързо поражение на опонент. Последната битка във филма е между Дюкс и Ли. Ли мами, като смачква хапче сол и заслепява Дюкс с него, тъй като Дюкс печели. Дюкс обаче е обучен от Танака да се бие със завързани очи, така че той използва другите си сетива, за да победи Ли.

 

Източник: screenrant

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Целта ми е да бъда добър човек и да...

"В Русия, ако хората имат малки неща, те са щастливи,...

Виц на деня: Студенти от четвърти...

Студенти от четвърти курс на изпит. Доцентът е отчаян:...

Няма коментари към тази новина !