Соня Йончева ще дебютира в Софийската опера

07.12.2023 14:20 | Видян 389 пъти

Соня Йончева ще дебютира в Софийската опера

Играе Мими в Бохеми

 

След години успешна световна кариера, в която покори дори Метрополитън, Соня Йончева за първи път ще пее в Софийската опера. Сопраното ще дебютира като Мими в Бохеми от Джакомо Пучини, нейната първа изява в цялостен спектакъл в България. Представлението ще се играе на 29 февруари.


 

Мими е една от коронните роли на Йончева, която я отвежда на най-престижните сцени в света. Тъкмо това е образът, с който тя дебютира в Мет през 2014 г., изпълнява я също на сцените в Парижката опера, Миланската Скала, Щатсопер Берлин и Баварската опера в Мюнхен. Световната критика я определя като съвършената Мими и акцентира върху нейния богат тембър, искрящи височини и перфектно актьорско присъствие.


 

Ангажиментът на Йончева в Софийската опера идва след серия рецитали и концерти, както и представяне в Медея в Миланската Скала и в Мадам Бътерфлай в Щатсопер Берлин. В спектакъла на 29 февруари сопраното ще пее под диригентството на младия български диригент Боян Виденов, когото публиката вече познава от участието му в Травиата на Джузепе Верди.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гълъбо пак кацна в Ютюб

"Днес започвам деня с хубава новина: Клипът на...

Ексклузивна прожекция събра медии и...

Специална предпремиера на дългоочакваното продължение на...

Няма коментари към тази новина !